Til hovedinnhold

Digihjelpen

Denne netthåndboken er ment som hjelp til kommuner som ønsker å utvikle eller videreutvikle veiledningstilbud i grunnleggende digital kompetanse for sine innbyggere. Her finner du tips og råd for etablering og utvikling av et kommunalt veiledningstilbud.

Artikler

Siste fra Digihjelpen

Åtte millioner til kommunale veiledningstilbud

Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) lyser ut til sammen åtte millioner kroner til kommunale veiledningstilbud for å styrke innbyggernes digitale kompetanse. Søknadsfrist er tirsdag 6. desember.

Seniorsurf – Austevoll bibliotek i samarbeid med frivillige

Ut mot havgapet i Nordsjøen, sør for Øygarden og Bergen ligger øykommunen Austevoll. Hver mandag klokken ett samles opptil 15 eldre i kommunen på biblioteket for å få hjelp til den digitale hverdagen, gjennom veiledningstilbudet Seniorsurf.

KRONIKKER

Fra digitalt utenfor til innenfor

Omtrent 14 prosent av den norske befolkningen over 16 år har liten eller ingen digital kompetanse. Samtidig fortsetter digitaliseringen av Norge. Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, sier at Norge ikke kan leve med et digitalt klasseskille.

Datahjelpa i Luster kommune – et eksempel på et desentralisert veiledningstilbud

Luster kommune har etablert et tilbud som består av flere ulike veiledningstiltak og et godt samarbeid med de frivillige bygdelagene i kommunen.

Mangfold og godt samarbeid på tvers i Bergen kommune

I Bergen kommune kan innbyggerne velge mellom flere tilbud som bidrar med å heve den digitale kompetansen og hjelper dem med å ta i bruk digitale tjenester. Det arrangeres både drop-in og opplæringstilbud som må bestilles på forhånd.

Digital kompetanse for minoritetsspråklige

Hvordan gi opplæring i digital kompetanse til en gruppe som både består av de som aldri har brukt en datamaskin og de som har lang utdanning fra hjemlandet? Nok tid, repetisjon og tilpasset opplæring er viktige stikkord for datakursene «Digital borger».

Les flere artikler

English/themepage/events

KONTAKT