Til hovedinnhold

Kultur

Kulturfeltet har en verdi i seg selv, men skaper også et bredt spekter av samfunnsverdier. Feltet er derfor en viktig del av tjenestetilbudet og samfunnsutviklingen i kommunesektoren.

Artikler

Foto: KS

Frie inntekter til kommunesektoren gir kultursatsing

– Større økonomisk handlingsrom i form av frie inntekter til kommuner og fylkeskommuner er den beste måten å satse på kultur, sa KS’ styreleder Gunn Marit Helgesen i konsultasjonsmøte med Kultur- og inkluderingsdepartementet.

Foto: Unsplash

Kultur i statsbudsjettet

Regjeringen har flere gode satsinger i sitt forslag til kulturbudsjett, men det viktigste for å sikre gode kulturtilbud er en sterkere kommuneøkonomi som gir lokale folkevalgte og fagfolk en mulighet for å satse på, fremfor å kutte i, kulturtilbudet.

Foto: Mostphotos

Hva er en god kulturdebatt?

De siste årene har det dukket opp flere arenaer for kulturpolitiske debatter. Det er selvsagt bra, men er det for lite uenighet i norske kulturdebatter, og slås motargumentene mot et levende kulturliv litt for raskt ned?

Foto: Shutterstock

Løfter sterkere sammen på kulturfeltet

KS har invitert et utvalg av partipolitisk nøytrale organisasjoner i det profesjonelle sjiktet på kulturfeltet til felles møter. Målet er å jevnlig drøfte hva som er våre felles interesser og hvor vi kan styrke hverandre.

Foto: Ernst Furuhatt

Tre kulturnettverk i KS

KS har nylig etablert to nye nasjonale nettverk på kulturområdet, for kommuner og storbyer. Det fylkeskommunale nettverket ble etablert i fjor. Målet er å styrke den kommunale kultursektoren.

Foto: Pixabay

Gode råd om å utvikle lokal og regional kulturpolitikk

KS lanserer en egen veileder i å utvikle lokal og regional kulturpolitikk. Dette gjør vi fordi en treffsikker nasjonal kulturpolitikk krever tydelige stemmer som ivaretar både lokale, regionale og statlige utfordringer, muligheter og ambisjoner.

Kultur er bærekraftFoto: FN-sambandet

Kultur er bærekraft

Kultur har en verdi i seg selv, men gir også store ringvirkninger utover seg selv. Denne serien viser hvordan kultur bidrar til å nå alle FNs 17 bærekraftsmål.

Mer om kultur

Les flere artikler

KONTAKT