Til hovedinnhold

Status Kommune 2023

Status Kommune gir et oppdatert bilde av tilstanden i norske kommuner og fylker. Publikasjonen kommer nå ut for fjerde år på rad. Her finnes også et søkbart digitalt kart over hvordan det står til i akkurat din kommune.

Artikler

Foto: Bly

Status Kommune 2023

Hvordan står det egentlig til i kommunene og fylkene våre? KS samler status, resultater, utviklingstrekk og utfordringer for sektoren i Status Kommune 2023. Publikasjonen kommer ut hvert år.

Foto: KS

KS-podkast om Status kommune 2023

Denne uka lanseres den femte utgaven av Status kommune. Det er etterhvert blitt en formidabel kunnskapsbank om de veldig mange områder i livet hvor kommunen spiller en vesentlig rolle.

Status kommune - kommunevise indikatorerFoto: KS

Status kommune - kommunevise indikatorer

Hvordan står det egentlig til i kommunene og fylkene våre? Sjekk status i vårt digitale kart.

Norge i tall

Er du nysgjerrig på hva kommuner og fylkeskommuner driver med? Her finner du spennende grafer og tall om befolkning, økonomi og politikk.

Les gode historier fra Kommune-Norge

I Kommunespeilet finnes de viktige historiene fra Kommune-Norge som skal inspirere og synliggjøre mangfoldet og de gode eksemplene i kommunene.

Foto: Grimstad kommune

KOMMUNESPEILET

I fremtiden trenger vi alle mann på dekk

Kommunal sektor er gode på inkludering og arbeidstrening, ikke så gode på å ansette folk uten formell utdanning. KS’ prosjekt Inn i Jobb skal sørge for at flere ufaglærte skal finne sin plass i det kommunale. I Grimstad ser de allerede at arbeidet nytter.

Foto: Fredrik Neumann/Felix Features

KOMMUNESPEILET

Aktivt fellesskap uten aldersgrense

Noen går med sixpence, andre med caps. Kystmuseet i Øygarden er blitt en arena for eldre med demens og ungdom med utfordringer. Fellesskapet rommer læring, livserfaring - og kan minske følelsen av utenforskap.

Foto: Fredrik Neumann/Felix Features

KOMMUNESPEILET

Tok grep for egen fremtid

Kristin Dreyer (60) og Arnfinn Bærheim (69) solgte den store eneboligen og kjøpte en ny og lettstelt leilighet. Her kan de bo til langt ut i alderdommen.

Les mer om Status kommune

Les flere artikler

KONTAKT