Til hovedinnhold

Øvrig informasjon

Her samler vi aktuell informasjon og veiledning om bestemmelser i lov- og avtaleverk som ikke er dekket av de andre temaene.

Artikler

Les mer

Foto: Shutterstock

OU-kontingent 2023

Nå er OU-kontingenten for 2023 klar. Ansattes andel er kroner 30,62, og dette beløpet skal benyttes fra april måned.

Foto: Shutterstock

Tilbakebetaling av feilutbetalt lønn kan forhåndsavtales

Dersom arbeidsgiver betaler for mye lønn til en arbeidstaker, oppstår det to sentrale spørsmål: Om arbeidstaker er pliktig å betale tilbake det feilutbetalte beløpet, og om arbeidsgiver kan gjennomføre tilbakebetalingen gjennom trekk i lønn.

Foto: ScanStock

Tilskudd til nye læreplasser er avviklet

Ordningen med å søke om støtte til tilskudd til nye læreplasser og kvalifisering av voksne til fagarbeidere er avviklet. 

Foto: Mostphotos

Arbeidstakere sikres yrkesskadeerstatning ved koronasmitte

Regjeringen har bestemt at reglene for yrkesskade skal endres slik at helsepersonell og andre som jobber i miljøer med særskilt sykdoms- eller smittefare kan få yrkesskadeerstatning ved koronasmitte.

Foto: Shutterstock

Veileder om visning av film i kommunale institusjoner

Veiledningen gir en orientering om de rettslige utgangspunkt som gjelder når kommuner og fylkeskommuner skal vurdere om fremføring av film i de ulike institusjoner krever klarering eller lisens fra rettighetshaver.

Foto: Ida Slettevoll/ KS

PRESSEMELDINGER

Endelig løsning for ferieavlastning

- Vi er svært fornøyde med at regjeringen nå ser ut til å ha funnet en løsning slik at familier med barn som har store omsorgsbehov igjen kan få en ordning for ferieavlastning, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i KS.

Les flere artikler

KONTAKT