- Jeg skal kjøpe bolig nå, jeg fikk beskjed i dag! Jeg er veldig glad og takknemlig!

Khabbat Jafou

Khabbat Jafou kom til Norge fra Syria for fire år siden. Han kom til Rælingen etter først å ha tilbragt et halvt år på asylmottak. Etter seks måneder med norskkurs fikk han praksisplass og etter nye seks måneder 70 % stilling. Nå har han 100 % fast stilling i Ragn-Sells, som er en gjenvinningsstasjon, der han kjører hjullaster og truck.

- Da jeg kom til Norge fikk jeg god hjelp med alt jeg trengte. Jeg ble tatt imot veldig bra! Folk tok kontakt og ville snakke med meg. 

Khabbat snakker godt norsk og forteller at i Syria jobbet han som elektriker. Han er opptatt av at praksisplass ikke bare innebærer gratisarbeid, men er nyttig og viktig for å komme seg ut i jobb.

Og jobb må man ha – ikke minst for å kunne kjøpe bolig.  Khabbat har nettopp fått veldig gode nyheter.

- Jeg skal kjøpe bolig nå, jeg fikk beskjed i dag!  Jeg er veldig glad og takknemlig!

Har norsk "familie"
Khabbat forteller om en norsk familie som familien hans traff gjennom Røde Kors, som har blitt som en ekstra familie for dem. De har hjulpet familien, blant annet når kona hans skulle ha barn. De treffes hver uke og gjør forskjellige ting sammen, som å spise middag og gå turer. 

- Jeg kaller dem mamma og pappa. Det gjør barna mine også. De er familien vår her.

- Noen av vennene mine fra Syria sier at de ikke kan snakke med nordmenn, fordi nordmenn tenker rart om oss. Jeg er ikke enig. Det er mange nordmenn som ønsker kontakt med oss fra Syria. Men de vet ikke hva vi trenger, så vi må også være åpne mot dem.