Hvordan dette skal oppnås vil fire ordførere og en byråd fra større og mindre kommuner fra sør til nord diskutere på et seminar i den britiske ambassaden i Oslo 14. oktober. Seminaret vil strømmes direkte, slik at det kan følges av alle interesserte.


Deltakerne i ordførersamtalen er Lisbeth Hammer Krogh, Bærum, Hans Inge Myrvold, Kvinnherad, Arild Olsen, Longyearbyen, René Refshol, Råde og byråd Sirin Hellevin Stav, Oslo. Seminaret vil også omfatte innlegg av blant andre Storbritannias ambassadør Richard Wood og Norges sjefforhandler til COP 26, Henrik Hallgrim Eriksen.

Støttespillere for seminaret og kampanjen er Storbritannias ambassade, C40, Oslo, Osloregionen, WWF, Zero og KS.

Gjennom Race to Zero, som er igangsatt av FN, forplikter deltakerne seg til å fastsette klimamål i tråd med de utslippsreduksjonene som må til for å holde global oppvarming under 1,5 grader. Hva dette betyr i praksis er fastsatt i et sett med nærmere kriterier.

De norske kommunene som så langt har sluttet seg til kampanjen er Arendal, Asker, Bergen, Bærum, Drammen, Eidskog, Færder, Fredrikstad, Gjøvik, Halden, Horten, Indre Østfold, Kongsvinger, Kvinnherad, Longyearbyen, Lunner, Lørenskog, Moss, Nesodden, Oslo, Råde, Trondheim og Øvre Eiker.

Lenkeblokk Icon Mer om programmet 14. oktober 2021 Lenkeblokk Icon Les mer om Race To Zero Campaign