Takk for ein flott samling med bra temaer og gode diskusjonar

Personalsjef i Kviteseid kommune, Karin S. Lauvstad

KS Vestfold og Telemark har i samarbeid med et arbeidsutvalg nettopp gjennomført høstens HR Nettverkskonferanse Vestfold og Telemark, og det med gode tilbakemeldinger i evalueringen.  Hele 17 av 23 kommuner deltok pluss da fylkeskommunen.

- Mange kommuner prioriterer å ta med flere medarbeidere til konferansen og det skaper god delingskultur med god takhøyde, uttrykker Didrik Bakken i KS Vestfold og Telemark og gleder seg over de 50 engasjerte deltakerne.

Ingelin Burkeland fra KS Konsulent åpnet de faglige temaene med et dykk ned i detaljene knyttet til 10 FAKTOR som organisasjonsutviklingsverktøy hvor deltakerne fikk brynet seg på en oppgave om «slik har vi lykkes». Dette gav stort engasjement og vi fikk blant annet presentert fra en gruppe om «Drømmekommunen»; «Stabilt lavt sykefravær er blitt normen etter implementering av 10 FAKTOR i Drømmekommunen. 0% sykefravær og kamp om plassene i kantina er blitt den største utfordringen i kommunen.»  Det er nok mange av deltakerne som drømmer om akkurat dette, så det morsomme har også et godt ment alvor i seg.

Konferansen hadde også en åpen bolk om Aktuelt fra kommunene som engasjerte veldig og som står sterkt på ønskelisten til sommerens nettverkskonferanse i tillegg til en hel del andre ønsker. Dermed har Arbeidsutvalget og KS Vestfold og Telemark allerede fått utfordringen om å skape en like god samling i 2023 som de to i 2022.

- All honnør til AU for å ha sydd sammen en veldig god konferanse! Det faglige innholdet var svært relevant og ble presentert på en veldig god måte, og så ga programmet rom for mye god deling på tvers av kommunene. Små innslag som gjør at vi kobler oss på hverandre på aktuelle tema er helt supert. Vi står jo i de samme utfordringene. Quiz er en super måte å bli bedre kjent på, så flott at de sosiale rammene opprettholdes fra konferanse til konferanse. Gleder meg til neste, HR-sjef, Porsgrunn kommune, Heidi Gule.

Direktør i KS Advokatene, Tor Allstrin, engasjerte også deltakerne i gruppediskusjoner om tilretteleggingsplikten etter å ha presentert en rekke aktuelle juridiske problemstillinger som kommunene bør kjenne til og å ta hensyn til.

Fra KS Forhandling stilte også denne gang Karsten Langfeldt. Karsten forberedte kommunene på KS Debatthefte del 2 for 2023 og gav gode forklaringer om «alt som skjer her i verden» som påvirker resultatet av neste års lønnsresultat.  

20221130_114708.jpg

Karsten Kragh Langfeldt for KS Forhandling, Foto: KS