- Sola-møtet er den viktigste møtearenaen i året hvor næringslivet i Rogaland, kommunene, statlige aktører og Stortingsbenken møtes for å drøfte sentrale politiske saker, sier regiondirektør i KS Vest, Helene Arholm.

KS Rogaland er medarrangør i samarbeid med NHO Rogaland, Rogaland fylkeskommune, SpareBank 1 SR-Bank, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Næringsforeningen Haugalandet. 

Mandag 9. januar møttes Stortingsbenk og lokalpolitikere, bedriftsledere, ledere i kommuner og statlige virksomheter i Rogaland for å drøfte hvordan vi kan finne vei ut av utfordringene. 

Krig og klimakrise

På agendaen stod den akutte situasjon i Europa med krig og klimakrisen, som også har bidratt til skyhøye priser på mat og strøm. Verden er ikke til å kjenne igjen. Samtidig sliter arbeidsgivere med å rekruttere og beholde arbeidstakere. Arbeidsledigheten er rekordlav, men noen står også ufrivillig utenfor arbeidslivet.

Urolige omgivelser gir muligheter og krever handling. Lykkes Rogaland, lykkes Norge. 

Fylkesordfører i Rogaland fylkeskommune, Marianne Chesak. Foto: NHO Rogaland

Bedre forutsetninger, større utfordringer

Tidligere finansminister Gunnar Berge, påpekte de langt bedre forutsetninger Norge har i dag til å løse utfordringene, med Oljefondet sammenliknet med finanskrisen på 80-tallet.  - Det viktige er å ta de rette beslutningene og å kunne stå i det, selv om det er upopulært, sa han

Statnett-sjef Hilde Tonne deltok også på scenen. Om tre år vil Norge gå fra kraftoverskudd til å være avhengig av å importere strøm. Derfor trengs en massiv kraftutbygging og det må blant annet bli vindkraft på land, vi har ikke tid til å vente på vindkraft til havs.