KS Trøndelag møter sammen med Trøndelag fylkeskommune og Statsforvalteren i Trøndelag i regionrådene i fylket. Namdalen er et interkommunalt politisk råd etter kommunelovens §18-1.

Regionrådet i Namdal består av kommunene Nærøysund, Leka, Høylandet, Namsskogan, Røyrvik, Lierne, Overhalla, Namsos, Flatanger, Osen og Grong. Rådet er opptatt av å ha sine møter rundt omkring i hele Namdalsregionen og sommermøte den 30. og 31. mai ble avholdt på Aasly forsamlingshus på Jøa i Namsos.

Visit Namdal har en presentasjon av Jøa som ei øy i Namsos kommune, nord i Trøndelag. Øya er blant de 100 største øyene i Norge og nås med ferge mellom Ølhammeren – Seierstad, eller hurtigbåt fra Namsos. Området kalles ofte «landet i eventyret» og er forfatter Olav Duuns rike. Jøa lå i tidligere Fosnes kommune, som ble sammenslått med Namsos og Namdalseid kommuner, til Namsos kommune fra 1.1.2020.


Pøbben på Brakstad (Foto: KS)

Været var flott og diskusjonene gode! Saker som ble behandlet var innenfor områdene: Ungt entreprenørskap, frivillighetspris, søknad til NTE-fondet – Arctic Race of Norway, høringsuttalelse om rapport fra ekspertutvalg om finansiering av UH-sektoren, Namdalstinget 2022 – gjennomføring, Visit Namdal – ny samarbeidsavtale med eierkommunene, Handlingsplanen – status og prioriteringer. Orienteringer bl.a. fra Trøndelag fylkeskommune om vegstrategi Trøndelag.
Hjemmesiden til regionrådet: Namdal regionråd - et politisk samarbeid mellom 11 kommuner i Namdalen (namdalregionrad.no)

Det var lagt opp til en rundtur med buss på øya og guide var Torgeir Strøm, fylkestingspolitiker for SV i Trøndelag fylkeskommune.


Fra Brakstad på Jøa (Foto: KS)

Et slags reisebrev fra Marit Moe, KS Trøndelag