- Arena Trøndelag er en viktig møteplass for politiske og administrative ledere i kommunene og fylkeskommunen i Trøndelag, sier regiondirektør i Trøndelag, Annikken Kjær Haraldsen. Konferansen gir en mulighet for å oppdatere seg på aktuelle temaer, diskutere, dele erfaringer og møte kolleger. Den tradisjonelle strategikonferansen til KS har siden 2019 vært innarbeidet som en del av Arena Trøndelag.

Februarkonferansen åpner med et skråblikk og kommentar fra skuespiller Marianne Meløy.

2023 er valgår for kommuner og fylkeskommuner, vi opplever at demokratiet utfordres på flere måter. Vi har invitert fire ungdomspolitikere i fylket til å si noe om sitt engasjement for demokratiet. Jonas Skybakmoen fra Adressa og Oda Okkenhaug fra Trønderdebatt vil også bidra inn på temaet lokaldemokrati.

Nestleder i KS hovedstyre, Sven Tore Løkslid, tar også turen til Trøndelag og vil ta utgangspunkt i kommunenes utfordringer i innlegget "Når temperaturen stiger".

Under overskriften «Omstilling og mobilisering i arbeidslivet» vil vi få høre hva Helsepersonellkommisjonen, ved Gunnar Bovim, anbefaler for å oppnå en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste i fremtiden. Videre vil vi få presentert flere kommune- og prosjekteksempler.

Avdelingsdirektør i KS, Hege Mygland, avslutter første dag med et innlegg om Tariff 2023.

Kai Eide, tidligere diplomat og politiker åpner dag to, og vil snakke om «Europa i endring». Hvordan påvirker dette vår region og våre kommuner? Områdedirektør i KS, Helge Eide, vil på konferansen se på hvordan kommunal sektor kan bidra til å løse utfordringene for et Norge i endring. Han vil også bidra på temaet bærekraftig arealbruk, sammen med statsforvalter Frank Jenssen og fylkesordfører Tore O Sandvik. På dag to vil vi også få en samtale med flere ordførere og dele gode eksempler fra Trøndelag.

Dette var bare noen smakebiter fra programmet på Arena Trøndelag 15. og 16. februar på Scandic Hell, Stjørdal. Påmeldingsfristen er 31.januar, velkommen!

(Er du usikker på om du er påmeldt eller ikke – ta gjerne kontakt med eva.lauglo@ks.no )

Lenke til program

Lenke til påmelding