Til hovedinnhold

Artikler til inspirasjon

Hva får sykepleiere og helsefagarbeidere til å velge kommunen? Jobbvinner utvikler rekrutteringstiltak i samarbeid med kommuner og utdanningsinstitusjoner.

Artikler

Foto: Jobbvinner, KS

Styrk sykepleiekompetansen i din kommune med en trainee-stilling

Kommunehelsetjenesten har stort behov for helsepersonell. Med trainee-program kan kommunen rekruttere nyutdannede sykepleiere, som vil opparbeide seg spesialkompetanse på kommunens helsetjenester.

Foto: Jobbvinner, KS

Trainee-sykepleiere

Trainee-sykepleiere i Steinkjer kommune får erfaring med kommunen som mangfoldig arbeidsgiver.

Foto: Jobbvinner, KS

Hvordan rekruttere og beholde sykepleiere i et flerkulturelt lederskap og medarbeiderskap?

En kartlegging av bakgrunnen til de fast ansatte i helse- og omsorgssektoren, viser at en stor andel av innvandrerbefolkningen jobber i denne sektoren. Hele 49 ulike nasjonaliteter er representert. Flere av de ansatte har utdanning som sykepleier fra hjem

Praksismodellen som synliggjør sykepleieprofesjonen

I Agder får sykepleierstudenter delta i utprøving av en ny praksismodell. «Vi ønsker at studentene skal utvikle positive holdninger til kommunehelsetjenesten som fremtidig arbeidsplass», sier prosjektleder Ellen Dahl Gundersen.

Foto: Jobbvinner, KS

Fra konkurranse til samarbeid

Utviklingsverksted som metode for å rekruttere og beholde helsepersonell har vist seg å gi gode resultater for kommuner som sliter med å få tak i kvalifisert helsepersonell.

Foto: Jobbvinner, KS

Sammen om gode matopplevelser

Hver onsdag kommer 15 elever fra Vg1 helse- og oppvekstfag til Olav Duun videregående skole til Namsos helsehus for å hjelpe til med lunsjen til beboerne. Elevene blir delt i mindre grupper og fordelt på de ulike avdelingene.

Foto: Jobbvinner, KS

Praksis i medisinsk sykepleie på sykehjem – er det mulig?

Korttidsavdelingen på Trysil sykehjem tilbyr noe så sjeldent som praksis i medisin for 2. års sykepleierstudenter. For personalet ved avdelingen har dette blitt et faglig løft. Og ikke nok med det – avdelingen mottok Sykepleieprisen for beste praksisplass

Studenter overtar hjemmetjenesten i Sandnes kommune

En viktig arbeidsoppgave for sykepleiere i hjemmetjeneste er å lede det faglige arbeidet på arbeidsplassen. I to dager har driftige og flinke tredje års studenter som var i fordypningspraksis hatt ansvaret for en sone i hjemmetjenesten i Sandnes kommune.

Les mer fra Jobbvinner

Om Jobbvinner

Jobbvinner er et nasjonalt prosjekt for å rekruttere og beholde sykepleiere og helsefagarbeidere til kommunens helse og omsorgstjenester. Kommunen skal være en attraktiv arbeidsplass og en god læringsarena for helsepersonell, studenter og lærlinger.

Foto: Jobbvinner

Siste samling i læringsnettverk for utvikling og innføring av mentorprogram

Mye godt arbeid er gjort gjennom de to årene vi har jobbet sammen om å utvikle og innføre mentorprogram, og mange gode resultat er oppnådd. Siste samling var i november 2023.

Foto: Privat

Kommunen er en fullverdig praksisarena for studenter i medisinsk sykepleie

Jobbvinner og Nord Universitet samarbeider om et prosjekt hvor sykepleiestudentene har praksis i medisinsk sykepleie i kommunale helsetjenester. Studietilbudet i dette prosjektet er 4-årig, samlingsbasert og med stor grad av digital undervisning.

Foto: KS

Veien til fagbrev som helsefagarbeider med nytt læringsnettverk

Hvilke muligheter finnes for å oppnå et fagbrev, og hvordan kan man styrke kompetansen innen helse- og omsorgstjenesten? Seks ulike kommuner deltar nå i et nytt læringsnettverk, ledet av prosjektene Tørn og Jobbvinner.

Foto: Worldskills Norway

EM-bronse til norsk helsefagarbeider

Emma Straub fra Trondheim tok bronse i helsearbeiderfaget under Yrkes-EM 2023 i Gdansk. To andre fagarbeidere fra Norge tok også medalje.

Foto: KS

3. samling i læringsnettverk Mentor Nord

Endelig kunne vi møtes fysisk i Tromsø 26.-27. april 2023. Dette ble en samling med mye energi, latter og høyt engasjement!

Les flere artikler

Ute etter verktøy, tips eller rapporter? Les mer her

Konkurranser i yrkesfag

Skal du arrangere en konkurranse i faget? På denne siden vil du finne eksempler på oppgaver som har vært brukt i Yrkes-NM og i fylkesmesterskap. De er til fri bruk.

Foto: Shutterstock

Tipskalender

Hvordan lykkes med rekrutteringsarbeidet? Her gir vi deg tips og inspirasjon!

VerktøykasseFoto: Mostphotos

Verktøykasse

Her finner du nyttige verktøy, rapporter og en flott tipskalender.

Hvem er Norges beste helsefagarbeider?

Forhåpentligvis er det mulig å arrangere NM igjen i 2022, slik at en ny mester kan kåres. Jobbvinner har tatt en prat med norgesmesteren fra 2018, Silje Kjærnli, som også fikk med seg både EM og VM.

Foto: Jobbvinner, KS

Nasjonalt læringsnettverk

Jobbvinner, Trondheim kommune og Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) i Viken startet høsten 2021 et nasjonalt læringsnettverk for alle kommuner som ønsker å innføre et mentorprogram.

Mentorsuksess i Trondheim

I Trondheim kommune erfarer man at mange nytilsatte sykepleiere slutter etter relativt kort tid, ofte før prøveperioden er over. Kommunen ønsker å få sykepleierne til å bli i jobbene sine og har sammen med Jobbvinner og NTNU testet ut en mentorordning.

KONTAKT