Til hovedinnhold

Digitale fellesløsninger - Helse

Her er en oversikt over digitale fellesløsninger innenfor tjenesteområdet helse.

Artikler

Digihelse – meldinger og kalender på helsenorge.noFoto: Siv Dolmen

Digihelse – meldinger og kalender på helsenorge.no

Innbyggerne kan trygt og enkelt administrere avtaler og kommunisere med den kommunale helsetjenesten med meldinger og kalendervisning på helsenorge.no. Foto: Siv Dolmen.

DigiHelsestasjonFoto: Illustrasjon: Helsenorge

DigiHelsestasjon

DigiHelsestasjon er en meldingstjeneste mellom helsestasjons- og skolehelsetjenesten og innbygger. Her kan innbygger på en sikker og trygg måte sende og motta meldinger, få oversikt over avtaler, motta varslinger og få tilgang til relevant informasjon.

Felles journalløft for kommunerFoto: Shutterstock

Felles journalløft for kommuner

Felles kommunal jorunal skal realisere målbildet om én innnbygger - én journal. Målet er at informasjonen den enkelte helsearbeider trenger lett blir tilgjengelig i de verktøyene de bruker til daglig.

VelferdsteknologiFoto: Hege K. Fosser Pedersen, KS

Velferdsteknologi

Velferdsteknologi handler om å gi personer med hjelpebehov bedre livskvalitet, økt trygghet og større mulighet til å klare seg på egenhånd.

Fiks smittesporingFoto: Mostphotos

Fiks smittesporing

Med Fiks smittesporing får norske kommuner et nytt smittesporingsverktøy til bruk mot covid-19. Det vil øke kvaliteten og gjøre smittejakten enklere, og er et resultat av samarbeid mellom KS, kommuner, UiO og FHI.

Foto: Flickr

Kjernejournal i sykehjem og hjemmetjeneste

Kjernejournal inneholder nyttige helseopplysninger som følger pasienten på tvers av helsetjenesten. Nå er flere kommuner i gang med å ta i bruk Kjernejournal i sykehjem og hjemmetjenesten.

KONTAKT