Til hovedinnhold

Digitale fellesløsninger

KS bidrar til at kommunesektoren utvikler trygge, gode og effektive løsninger sammen. Det skal gi innbyggerne og næringslivet mer helhetlige tjenester. Oversikt over løsninger som kan tas i bruk finner du her, også inndelt per kommunale tjenesteområde.

Artikler

Les mer om digitale fellesløsninger

Foto: Mostphotos

Ber kommuner sørge for beskyttelse mot skadelig innhold

Regjeringen og KS anbefaler at skoleeiere legger til Kripos’ liste over nettsider som bør blokkeres i sine tekniske sperrer for grunnskolen. Hensikten er å forhindre kontakt mellom barn og potensielle overgripere.

Foto: Shutterstock

Webinarrekke om digitalisering

KS inviterer til faste webinarer om digitaliseringsarbeidet. Tema vil være relevante for ansatte i kommuner og fylkeskommuner, men også andre aktører. Neste webinar kommer 5. september - om KI i kommunal sektor.

Foto: Sopra Steria

KS-podkast: KS Digitale Fellestjenester

Denne ukas podkast handler om KS Digitale Fellestjenester, datterselskapet som ble etablert i fjor.

Foto: Kristin Tveitnes

Samarbeid om å lage nettkurs

KS inviterer til nytt samarbeidsnettverk i perioden august ’24 til mars ’25. Det blir en veksling mellom flere digitale og tre fysiske nettverkssamlinger for å understøtte kommunenes arbeid med de nettkursene de vil lage.

Foto: Mostphotos

Anbefalte tiltak i forbindelse med Datatilsynets tilsyn mot norske kommuner

Datatilsynet satte i 2023 i gang et større tilsynsarbeid mot nærmere hundre norske kommuner og fylkeskommuner som gjelder ivaretakelse av personopplysningssikkerheten. Funnene fra tilsynene er publisert i en rapport fra Datatilsynet.

Foto: Mostphotos

Ny prismodell for Fiks-tjenestene

Styret i KS Digitale fellestjenester har vedtatt ny prismodell for Fiks-tjenestene. Den nye prismodellen skal sikre bærekraftig tjenesteutvikling og rettferdig fordeling av kostnadene.

Les flere artikler

KONTAKT