Til hovedinnhold

Fiks smittesporing

Med Fiks smittesporing får norske kommuner et nytt smittesporingsverktøy til bruk mot covid-19. Det vil øke kvaliteten og gjøre smittejakten enklere, og er et resultat av samarbeid mellom KS, kommuner, UiO og FHI.

Artikler

Foto: Mostphotos

Skal kommunene slette smittesporingsdata eller skal de bevares?

Flere kommuner er usikre på hva de skal gjøre med smittesporingsdata etter pandemien. KS jobber med å få avklart om opplysningene bare skal slettes, eller om de også skal bevares.

Foto: Mostphotos

Fiks smittesporing blir til Fiks smittevern med utvidet funksjonalitet

Fiks smittesporing videreføres som Fiks smittevern. Snart dekker tjenesten flere smittsomme sykdommer som tuberkulose og apekopper.

Foto: Mostphotos

Tilby alle innbyggere koronavaksine til rett tid med Fiks vaksine

KS Digitale fellestjenester har videreutviklet tjenesten Fiks vaksine. Kommunelegene kan nå enkelt hente ut oversikt over vaksinasjonsstatus for alle som er bosatt i kommunen.

Foto: Mostphotos

Hva er Fiks smittesporing?

Fiks smittesporing hjelper kommunen med å holde oversikt over smittesituasjonen og forenkler rapporteringen til Folkehelseinstituttet (FHI). Ved å ta i bruk tjenesten kan innbyggerne også registrere positiv hjemmetest selv.

Foto: Mostphotos

Covid-19: Tjenester på Fiks-plattformen

I starten av pandemien lanserte KS Fiks smittesporing for å hjelpe kommuner med å holde oversikt og følge opp personer i karantene og isolasjon. Men kjenner du til de andre tjenestene som skal hjelpe kommunene i den daglige håndteringen av pandemien?

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å komme i gang! smittesporing@ks.no

Foto: Mostphotos

Hvordan komme i gang med Fiks smittesporing?

Hva må kommunen gjøre for å komme i gang med Fiks smittesporing (DHIS2)? Her er en sjekkliste dere kan bruke underveis og i planleggingen.

Foto: Mostphotos

Se opplæringsvideoer for Fiks smittesporing

Se opplæringsvideoer for tjenesten Fiks smittesporing.

Opplæring og brukerveiledning til Fiks smittesporing

SISTE OM DIGITALE FELLESLØSNINGER

Foto: KS

Helsedirektoratet ber alle kommuner om å ta i bruk selvregisteringsløsning

Helsedirektoratet oppfordrer alle kommuner til å ta i bruk Fiks smittesporing eller andre løsninger som gjør at innbyggerne selv kan registrere positiv hjemmetest.

Foto: Mostphotos

Sparer verdifull tid på selvregistrering av smitte

I løpet av to uker har over 70 kommuner tatt i bruk tjenesten der innbyggerne selv registrerer positiv hjemmetest. – Tjenesten effektiviserte smittesporingsarbeidet over natta, sier Anders Holden Halmrast i Bærum kommune.

Foto: KS

Nå kan innbyggerne selv registrere positiv hjemmetest

KS tilbyr en ny tjeneste der innbyggerne selv kan registrere at de har tatt en positiv hjemmetest. Informasjonen kommer direkte inn i Fiks smittesporing, slik at kommunen kan starte smittesporingsarbeidet.

Foto: Mostphotos

Ny tjeneste gir smittesporerne i kommunen raskere prøvesvar

Tjenesten Fiks prøvesvar gjør at kommunen får resultater av covid-19-prøver rett inn i smittesporingsløsningen sin. Dermed blir smittesporingen mer effektiv.

Foto: Bly

Fra egenutviklet løsning til nasjonal fellesløsning

Norge er åpnet igjen, men det er fortsatt smitte i samfunnet. Bærum kommune valgte tidligere i år å gå fra sin egenutviklede smittesporingsløsning over til den nasjonale løsningen Fiks smittesporing for å effektivisere arbeidet med å spore smitte.

Foto: Simen Strøm Braaten

Kongsberg kommune sparer tid og penger med Fiks smittesporing

Kommunene digitaliserer i et rasende tempo og utvikler fellesløsninger som hele kommunesektoren kan ta i bruk. I en artikkelserie spør vi kommuner om løsninger de har tatt i bruk og erfaringene de har gjort seg så langt.

Les flere artikler

KONTAKT