Les mer
-
Kommentarer til rammeavtalen ASA 4310
Her finner du kommentarer til noen av bestemmelsene i rammeavtalen for fastlegeordningen.
-
Resultat av takstoppgjøret for legene 2024
Ny avtaleperiode er 1. juli 2024 til 30. juni 2025.
-
Honorarsats for legearbeid
En alternativ godtgjøring for kommunalt legearbeid er honorar istedenfor lønn. Fra 1. juli 2024 er honorarsatsen for spesialister 1 230 per time. For ikke-spesialister er den 1 075 per time.
-
Kommunelegeavtalen (SFS 2305) for perioden 2024-2025
KS og Legeforeningen har inngått ny særavtale for perioden 1.1.2024 til 31.12.2025. Punkt 8.4A - ny godtgjøring til LIS1 - trer ikke i kraft i avtaleperioden, etter ønske fra Legeforeningen.
-
Rammeavtalen for leger (ASA 4310)
Avtalen gjelder i perioden 1. april 2024 til 1. juli 2025.
-
Pensjonsopptjening av legevaktarbeid – oppdatert artikkel mai 2024
KS og Legeforeningen har tidligere avtalt at det fra 1. januar 2016 gis rett til pensjonsopptjening av beredskapsgodtgjøring og timelønn for legevaktarbeid. Som følge av dom i Arbeidsretten gir vi oppdatert informasjon om fastsettelse av pensjonsgrunnlag.
-
Ny tvisteløsningsnemnd for overdragelse av fastlegepraksis
Legeforeningen og KS har i fellesskap etablert en ny nemnd for prisfastsettelse ved overdragelse av privat fastlegepraksis.
-
Rammeavtalen forrige avtaleperiode
Rammeavtalen som gjelder for perioden 1. januar 2013 til 31. mars 2024.
-
KS og Legeforeningen enige om fastlegeordningen
– KS er fornøyd med enighet om fastlegeavtalen med Legeforeningen. Vi har fått en avtale om overdragelse av fastlegeavtaler ved rekrutteringsutfordringer, noe vi har jobbet for i flere år, sier direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø.
-
Rammene for kommuneoverlegens arbeid
KS og Legeforeningen har utarbeidet felles informasjon til arbeidsgivere og tillitsvalgte om relevante rammer i lov- og avtaleverk.
-
Midlertidig endring i kompetansekrav til lege i vakt
Det midlertidige unntaket i kompetansekrav på legevakt forlenges til 31. desember 2024. Unntaket betyr at kommunene selv vurderer om lege som har gjennomført LIS1 trenger bakvakt.
-
Dette tjente næringsdrivende fastleger i 2020
Selvstendig næringsdrivende fastleger hadde i 2020 en gjennomsnittlig bruttoinntekt på 1,898 mill. Bruttoinntekten er det legen sitter igjen med etter at driftskostnadene er betalt.
-
Kommunene har store merkostnader med fastlegeordningen
Det er anslått at kommunene i fjor hadde 813 millioner kroner i merkostnader knyttet til fastlegeordningen, viser nye beregninger. – Dette er midler som kunne vært brukt til andre formål, sier styreleder i KS Gunn Marit Helgesen.
-
Resultat av takstoppgjøret for legene 2022
Nye satser for basistilskudd fra 1. juli 2022 er fastsatt.
-
Kommunene kan forlenge vikaravtaler med leger
En midlertidig forskriftsendring åpner for at vikariater med fastleger som ikke har gjennomført LIS1 eller norsk turnustjeneste kan forlenges fram til 31. desember 2024.
-
Enighet om kommunelegeavtalen
- Denne enigheten slår fast en ny og viktig retning. Vi er enige om at legevakt ikke kan komme på toppen av en allerede svært presset fastlegehverdag, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø og Legeforeningens president, Anne-Karin Rime.
-
Resultat av takstoppgjøret for legene 2021
Nye satser for basistilskudd fra 1. juli 2021 er fastsatt.
-
En vanskelig kabal
Legeforeningen og KS forhandler om vilkårene i fastlegeordningen, men rammebetingelsene som staten gir gjennom lover, forskrifter og finansiering, gir en «kabal som ikke går opp».
-
Økonomiske satser i kommunelegeavtalen SFS 2305
Kommunelegeavtalen prolongeres til 31. desember 2021. De økonomiske satsene oppjusteres med 1,7 prosent med virkning fra 1. januar 2021.
-
Veileder om fastlegers deltakelse i helsefellesskap
KS og Legeforeningen har i fellesskap laget en veileder om fastlegers deltakelse i helsefellesskap. Veilederen gir anbefalinger om oppnevning, rolle og honorering av fastleger i helsefellesskapene som nå etableres i mange opptaksområder i helseforetakene.