Les mer
-
Nytt prosjekt setter barna først
- Vi er opptatt av å gi barn og unge best mulig utgangspunkt for å mestre hverdagen og voksenlivet, sier kommunedirektør i Gausdal, Rannveig Mogren. Gode samarbeidspartnere er en nøkkel. Prosjektet Barna først! kan bidra til å styrke tverrfaglig arbeid.
-
Pilotprosjekt for arbeidssøkende gir gode resultater
I et pilotprosjekt på omsorgssentre i Kristiansand har deltakere uten formell kompetanse fått prøve seg i helse- og omsorgsyrket. Dette har resultert i at flere har valgt videreutdanning eller takket ja til jobbtilbud innen helsefag i etterkant.
-
Herfra påvirkes norske kommuner hver dag
Norsk kommunesektor må følge med på arbeidet i EU. EØS-avtalen er Norges største avtale med EU, men Norge har faktisk over 70 forskjellige avtaler med EU. Kommuner og fylkeskommuner arbeider med dette hver dag.
-
Aktivt fellesskap uten aldersgrense
Noen går med sixpence, andre med caps. Kystmuseet i Øygarden er blitt en arena for eldre med demens og ungdom med utfordringer. Fellesskapet rommer læring, livserfaring - og kan minske følelsen av utenforskap.
-
Hetses og trues for alder og kjønn
Den politiske debatten blir stadig mer polarisert, med flere trusler og grove angrep på de som deltar. Spesielt utsatt er unge politikere.
-
Tok grep for egen fremtid
Kristin Dreyer (60) og Arnfinn Bærheim (69) solgte den store eneboligen og kjøpte en ny og lettstelt leilighet. Her kan de bo til langt ut i alderdommen.
-
Jakter de unge for å sikre eldre
Anna Victoria Moe (18) er født og oppvokst i Kvæfjord. Nå bor hun på hybel for å gå på videregående skole i Harstad. Vil hun flytte hjem den dagen hun er ferdig med studiene?
-
Den internasjonale Braille-dagen
Punktskrift, også kalt braille eller blindeskrift, ble oppfunnet av franskmannen Louis Braille (1809-1852). Den internasjonale braille-dagen er 4. januar, som var fødselsdagen til Louis Braille. Han regnes i dag som punktskriftens far.
-
I fremtiden trenger vi alle mann på dekk
Kommunal sektor er gode på inkludering og arbeidstrening, ikke så gode på å ansette folk uten formell utdanning. KS’ prosjekt Inn i Jobb skal sørge for at flere ufaglærte skal finne sin plass i det kommunale. I Grimstad ser de allerede at arbeidet nytter.
-
Fra dronning av Telemark til hele Europa
I tillegg til å være hele Norges ordfører, har styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, flere topp-verv i Europa. Resultatet er kronisk kommunal hjertebank og mange reisedøgn i inn- og utland.
-
- Ta med kunnskap og inspirasjon tilbake til kommunen min
Ungdomsdelegat Ingebjørg Flyum Bjørlo (22) er andrereis i Europarådets Kommunalkongress i Strasbourg. Hun reiser sammen med den norske delegasjonen fra KS for å bli informert, inspirert og delta i den demokratiske prosessen sammen med ungdom fra Europa.
-
Leonard og hans samiske røtter
På samisk skole i Oslo læres det opp en ny generasjon med samiske røtter i kultur og språk. En av dem er Leonard (12).
-
Lettere arbeidsdag med handlingsplan mot vold
– Det er første gang jeg har opplevd applaus av politikerne i kommunestyret. Det sier mye om hvor viktig temaet er og hvor mange som kan være berørt av vold, sier Vegard Halvorsen som er SLT-koordinator i Indre Østfold kommune.
-
Frivillighet og kommuner utfyller hverandre
Ukrainske Alexandr tok sine første steg på Gjesdal gjestgiveri i midten av april. Han og moren Alexandra var en del av to busslaster med flyktninger som kom kjørende fra Polen den første helgen i mars.
-
Ung medvirkning og innflytelse
Ungdomsråd er det eneste lovpålagte medvirkningsorganet for ungdom i kommuner og fylkeskommuner. Nå har KS utviklet et nytt verktøy for de som sitter i ungdomsråd.
-
Mer heltid med TØRNturnus i Sandefjord
Oppstarten av TØRNturnus ved Sandefjord medisinske senter har gitt gode og raske resultater. Lengre vakter har ført til at ingen ansatte trenger å jobbe ufrivillig deltid.
-
- Kvinner må heie hverandre frem
I anledning kvinnedagen 8. mars har vi spurt tre ordførere i Viken om hvordan vi sørger for at vi får flere kvinner med i lokalpolitikken.
-
Inn i jobb – i KS – etter mange år utenfor arbeidslivet
Aase Beate Hagen ble operert for hjernesvulst som 26 år gammel student. Hun fikk skader under operasjonen som ga henne en varig redusert arbeidsevne til 50 prosent. Å komme inn på arbeidsmarkedet, til tross for at hun er kvalifisert, har tatt tid.
-
Smart by rustet for flere eldre
Vi blir stadig flere eldre, og vi vet at flere må bo hjemme lenger. I Gjøvik kommune får innbyggerne selv være med på å finne løsninger i Bylab.
-
Fra asylsøker til stortingspresident
– Det fantastiske med demokratiet i Norge er at selv en enkel kar fra Skotselv med flyktningbakgrunn kan bli stortingspresident, sier Masud Gharahkhani.