KS Ung

KS Ung er en samling digitale spill, læringsressurser og filmer om lokaldemokrati, kommuner, medbestemmelse og yrker i kommunal sektor. Ressursene er gratis og passer for elever på 10. trinn og i videregående skole.

Faglig fordypning

Forberedelser til Kommunespillet

Forberedelser til Kommunespillet

Elever som forbereder seg til Kommunespillet får bedre læringsutbytte av besøket. Her finner dere begreper som alle bør gjennomgå på forhånd. I tillegg har vi ressurser til faglig fordypning i samfunnsfag, utdanningsvalg og helsearbeiderfaget.

Forberedelser for samfunnsfaget

Forberedelser for samfunnsfaget

Skole, legevakt, drikkevann. Kommunens tjenester berører deg. Og når du berøres av noe, bør du være med på å bestemme. Her finner dere mer informasjon om kommunens oppgaver, medborgerskap og hvordan en kommune styres.

Forberedelser for utdanningsvalg

Forberedelser for utdanningsvalg

Vil du være med på å løse framtidas utfordringer? Vil du finne smarte og bærekraftige løsninger for fellesskapet? Om du er fagarbeider eller har mastergrad, kommunesektoren har jobben for deg! Se filmer her.

Bli helsefagarbeider

Bli helsefagarbeider

Som helsefagarbeider har du varierte arbeidsdager og kontakt med mennesker i alle aldre. Noen er syke, andre har nedsatt funksjonsevne eller skal trene seg opp etter en ulykke. Din jobb er å hjelpe dem til å mestre sitt eget liv.

Kommunens oppgaver på to minutter

Har du noen gang tenkt på hva kommunen gjør? Kommunen har en finger med i spillet fra fødsel til død. Se filmen om kommunens oppgaver på to minutter her.

Framtidas yrker i kommunesektoren

Vil du være med på å løse framtidas utfordringer? Hør hva ungdom og rådmann Lars Bjerke i Asker kommune tenker om å jobbe i kommunesektoren.

Les flere artikler

Saker om KS Ung

KONTAKT