Til hovedinnhold

Forum for Kommunal Planlegging (FKP)

Forum for Kommunal Planlegging (FKP) er en nettverksorganisasjon for bedre kommunal planlegging og fagutvikling. FKP gir personlig medlemskap for ansatte i kommuner, fylkeskommuner og andre virksomheter som er engasjerte i samfunnsplanlegging.

Artikler

Foto: Shutterstock

Podkast: Sannheten om kommunal planlegging

Våre steder har i samarbeid med KS laget podkasten “Sannheten om kommunal planlegging”, en serie på tre episoder som utforsker noen myter rundt det å være en kommunal planlegger.

Foto: Moss kommune

Månedlige faglige frokostmøter for FKP-medlemmer

Faglige frokostmøter er et nytt tilbud til FKP-medlemmer for å fremme kunnskapsdeling og erfaringsutveksling på tvers av medlemsbasen. Sett av tid i kalenderen din nå – dette vil du ikke gå glipp av.

Foto: Trond Even Tonnesen

Bli medlem i Forum for Kommunal Planlegging (FKP)

Som en frittstående organisasjon med personlig medlemskap ønsker vi å være et forum for alle som arbeider med eller er interesserte i samfunnsplanlegging. Her kan du lese mer om FKP og hvordan du blir medlem.

Foto: KS

Forum for Utdanning i Samfunnsplanlegging (FUS)

FUS er en samarbeids- og interesseorganisasjon for norske universiteter og høgskoler med fagfelt innenfor samfunnsplanlegging, by- og regionplanlegging, fysisk planlegging og urbanisme.

Foto: KS

SEVS: Sekretariat for etter- og videreutdanning i samfunnsplanlegging

SEVS er et samarbeid mellom stat og kommunesektoren for å styrke kompetansen innen planlegging og samfunnsutvikling. Sekretariatet er lagt til KS. Dagens samarbeid gjelder for perioden 2022-2025.

SamplanFoto: Kristian Botten Pedersen, KS

Samplan

Samplan er et kurs/studium i samfunnsplanlegging. Innsikt i plansystemet, plan- og bygningsloven og forholdet planlegging-politikk er læringsmål. I kurset brukes feltarbeid og befaringer. Det er et eget og mindre omfattende kurs for kommunedirektører.

Les mer om samfunnsplanlegging

Foto: Shutterstock

Kommunene trenger planleggere, nyutdannede trenger jobb. Hva er problemet?

Opplever din kommune vanskeligheter med å ansette planleggere? Eller er du nyutdannet eller fortsatt student, og ønsker å få tips til hvordan skaffe deg fast jobb? Bli med på åpent webinar om rekruttering av planleggere, onsdag 5. juni kl. 13-14.15.

Foto: Hyper

Referater fra årsmøter og styremøter i FKP

Her finner du alle referater fra styret i Forum for Kommunal Planlegging (FKP). Du finner også årsmøtedokumentene på denne siden.

Foto: Kamilla Selseth

Stinn brakke på årets viktigste møteplass for samfunnsplanleggere

Forum for kommunal planlegging (FKP) inviterte til den 31. kommuneplankonferansen i Kristiansand 12.-13. februar. Med over 250 deltagere ble det nok en gang understreket at det er behov for en arena for nettverksbygging og faglig påfyll.

Foto: Lars Verket

Kommuneplankonferansen 2024

«Planlegging på vippepunktet – vår vakt, vårt ansvar» er tittelen på årets kommuneplankonferansen 2024 som vil foregå på Hotel Caledonien i Kristiansand 12.-13. februar 2024. Se programmet og meld deg på.

Foto: Haugesund kommune

Webinar: Planvask i praksis

Forum for kommunal planlegging (FKP) inviterer til webinar om gjennomføring av planvask 2. november kl. 13-14.30.

Foto: Kristian Botten Pedersen, KS

Nytt Samplan-kurs i gang på Hamar

Samfunnsplanleggere fra hele landet møttes på Hamar i forrige uke for å delta på Samplans 51. kursåpning. På programmet sto både plan- og bygningsloven, distriktsutfordringer og vitenskapsfilosofi.

Les flere artikler

KONTAKT