Til hovedinnhold

Inn i jobb

Hvordan får vi personer som står utenfor arbeidslivet inn i jobb i kommunesektoren? Inn i jobb er et nettverk for kommuner som vil jobbe systematisk med dette. Her finner du informasjon og inspirasjon.

Artikler

Foto: Bly

Opptak: Arbeidslivsfrokost om kvalifikasjonsprinsippet og inkludering i arbeid

Unntaket fra kvalifikasjonsprinsippet åpner for å gi flere muligheten til å få arbeid i kommunal sektor. Kommunesektoren kan nå gjøre de samme unntakene som staten. - Dette er partssamarbeid på sitt beste, sier leder av Fagforbundet Mette Nord.

Foto: KS

KS-podkast: Inn i jobb

Prosjektet "Inn i Jobb" skal hjelpe kommunene med å inkludere flere unge inn i kommunale jobber. Prosjektet har vært i gang i to og et halvt år, og det er straks klart for kull nummer tre.

Foto: Volum2

Gjennomslag for arbeidsinkludering i kommunal sektor

Kommunal sektor ønsker at det skal bli enklere å ansette personer som står utenfor arbeidslivet i kommunale jobber. KS har lenge jobbet for at vi skal få samme mulighet som staten for å gjøre unntak fra kvalifikasjonsprinsippet. Nå får vi det!

Foto: Inn i jobb

Bli med på Inn i jobb – oppstart våren 2024

Nå kan kommunen din bli med i et viktig arbeid for å få flere ungdommer kvalifisert og inn i jobb. Til våren starter vi et nytt kull i det nasjonale nettverket Inn i jobb!

Foto: Inn i jobb

Webinar: Inn i jobb - fra erfaring til varig endring

Her kan du se opptaket fra webinaret om hvordan få unge inn i jobb. Erfaringene begynner å bli mange blant kommuner og unge som deltar i Inn i jobb-prosjektet. Hvordan går vi fra erfaringer til varig endring?

Let etter kompetanse på Arbeidsplassen.no

Her kan arbeidsgivere søke etter nye medarbeidere - etter kompetanse, tilgjengelighet og aktualitet. Søk etter nye kolleger hos NAV:

Lover og relger knyttet til ansettelser

Her har vi samlet aktuell informasjon om hvilke juridiske hensyn du må ta når du skal lyse ut stillinger eller ansette noen.

Ønsker du å bli kontaktet ved nye arrangementer?

SISTE OM INKLUDERENDE ARBEIDSLIV (IA)

Foto: IA bransjeprogram barnehage (KS)

IA- bransjeprogram barnehage arrangerer erfaringskonferanser

IA- bransjeprogram barnehage vil ha fire regionale erfaringskonferanser i Ålesund, Hamar, Bodø og Stavanger i løpet av våren. Les mer om konferansene her.

Foto: Camilla Graff

- Et godt arbeidsmiljø for ansatte er et godt miljø for barna

Hvordan liker du å bli møtt når du ringer og sier at du er syk? I Asker kommune har Landøyasonens barnehager styrket samarbeidslinjen. De har tatt tak i utfordringene med arbeidsmiljøet, krevende arbeidsdager og et høyt sykefravær.

Foto: Idébanken

IA bransjeprogram - et godt virkemiddel i IA-avtalen

74 barnehager og 174 sykehjem har deltatt i IA bransjeprogram for barnehager og IA bransjeprogram for sykehjem. Deloitte har evaluert bransjeprogrammene og konklusjonen er at dette har vært et egnet virkemiddel for å oppnå målene i IA-avtalen.

Foto: KS/Hege K. Fosser Pedersen

Arbeidslivskonferansen 2024 i september

Den årlige arbeidslivskonferansen til KS arrangeres 11. og 12. september i Oslo. Hold av datoene allerede nå!

Foto: Mostphotos

Arrangerer samlinger om Arbeidsmiljøsatsingen

KS og partene i arbeidslivet arrangerer sammen med STAMI, Arbeidstilsynet, NAV og Petreoleumstilsynet regionale samlinger som skal øke deltakernes forståelse av satsingen på arbeidsmiljø, forankring lokalt og partssamarbeid.

Foto: Idébanken

«IA-pakka» – alt om IA-avtalen på ett sted

En ny landingsside forklarer og viser vei til virkemidlene i IA-avtalen.

Les flere artikler

KONTAKT