Inn i jobb

Hvordan får vi personer som står utenfor arbeidslivet inn i jobb i kommunesektoren? Her viser vi ulike grep og metoder for å lykkes. Etter ferien starter vi opp nettverksarbeidet Inn i jobb – for kommuner i Innlandet, Agder og Nordland. Les mer under.

Bli med på nettverksarbeidet Inn i jobb

Bli med på nettverksarbeidet Inn i jobb

Er du fra Agder, Innlandet eller Nordland? Nå har din kommune mulighet til å bli med på et viktig, meningsfullt og inspirerende arbeid for å få flere ungdommer inn i jobb.

Webinarrekke Inn i jobb

Webinarrekke Inn i jobb

Nå starter KS webinarrekken "Inn i jobb". Webinarene skal gi kommuner inspirasjon til hvordan vi får unge som i dag står utenfor arbeid og utdanning, inn i jobb i vår sektor. Første webinar kommer 21. september.

Inn i jobb-lansering – klare til felles innsats

Inn i jobb-lansering – klare til felles innsats

Antallet unge i utenforskap har økt under koronapandemien. I dag står titusenvis av unge mennesker uten skoleplass og jobb. KS har lansert en felles innsats for å få flere unge inn i jobb. Se det i opptak her.

5 gode grep

5 gode grep

Hva må til? Her har vi samlet 5 gode grep som kan øke kommunesektorens sjanse for å lykkes med å rekruttere personer på utsiden av arbeidslivet inn i jobb.

Innovasjonsmetodikk

Innovasjonsmetodikk

Klar til innsats - hva nå? Her beskriver vi en innovasjonsmetodikk som har blitt testet ut av enkelte kommuner i et innovasjonsprosjekt om å få flere inn i jobb.

Gode eksempler

Gode eksempler

Flere kommuner jobber målrettet med å få personer utenfor arbeidslivet inn i jobb. Og resultatene er gode! Vi har samlet et knippe kommuner som kan inspirere og motivere.

Let etter kompetanse på Arbeidsplassen.no

Her kan arbeidsgivere søke etter nye medarbeidere - etter kompetanse, tilgjengelighet og aktualitet. Søk etter nye kolleger hos NAV:

Lover og relger knyttet til ansettelser

Her har vi samlet aktuell informasjon om hvilke juridiske hensyn du må ta når du skal lyse ut stillinger eller ansette noen.

Prosjektet bak nettsidene

Et FoU-prosjekt lagt opp som en innovasjonsprosess er grunnlaget for disse nettsidene. Her finner du mer informasjon om prosjektet.

Inn i jobb

Inn i jobb

Å redusere antall unge i utenforskap er en av de store og kanskje mest krevende samfunnsutfordringer i dag. Proba og Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) ved OsloMet har undersøkt hvem unge i utenforskap er og hvilken rolle kommuner som rekrutterer kan ta.

SISTE OM INKLUDERENDE ARBEIDSLIV (IA)

Les flere artikler

KONTAKT