Til hovedinnhold

Leve hele livet

Målet med satsningen Leve hele livet er at nasjonalt, regionalt og kommunalt nivå jobber sammen om å lage samfunn der det er godt å bli gammel. På denne siden kan du lese mer om satsingen og hvordan KS bidrar inn i arbeidet.

Artikler

Siste om Leve hele livet

Foto: Fredrik Neumann/Felix Features

KOMMUNESPEILET

Aktivt fellesskap uten aldersgrense

Noen går med sixpence, andre med caps. Kystmuseet i Øygarden er blitt en arena for eldre med demens og ungdom med utfordringer. Fellesskapet rommer læring, livserfaring - og kan minske følelsen av utenforskap.

Foto: Fredrik Neumann/Felix Features

KOMMUNESPEILET

Tok grep for egen fremtid

Kristin Dreyer (60) og Arnfinn Bærheim (69) solgte den store eneboligen og kjøpte en ny og lettstelt leilighet. Her kan de bo til langt ut i alderdommen.

Foto: Fredrik Naumann

Nytt hefte med eksempler på universelt utformede og aldersvennlige uterom og møteplasser

Universell utforming er en forutsetning for et aldersvennlig samfunn. Nå har KS sammen med Senteret for et aldersvennlig Norge laget heftet «Aktiv og sosial hele livet». Her er ulike prosjekter og tiltak fra landets kommuner samlet.

Foto: Felix Neumann/Felix Features

KOMMUNESPEILET

Jakter de unge for å sikre de eldre

Anna Victoria Moe (18) er født og oppvokst i Kvæfjord. Nå bor hun på hybel for å gå på videregående skole i Harstad. Vil hun flytte hjem den dagen hun er ferdig med studiene?

Foto: Mostphotos

Leve hele livet-konferansen 2022

KS arrangerte i samarbeid med Helsedirektoratet og Senter for omsorgsforskning, Leve hele livet–konferanse 16. november 2022.

Foto: KS

Melhus får Leve hele livet-prisen

Melhus kommune er årets vinner av Leve hele livet-prisen. Kommunen har engasjert seniorbefolkningen og jobbet for samskaping med innbygger, næringslivet og frivilligheten.

Les flere artikler

KONTAKT