Til hovedinnhold

Mentor for nytilsatte

Når man er ny i jobben betyr oppfølging og støtte mye for at man skal lære, trives og bli en del av gjengen. Kan mentorprogram være en god ide for din kommune?

Artikler

Læringsnettverk for mentorprogram i storbyer

Et læringsnettverk for storbyer som skal innføre mentorprogram i helse- og omsorgstjenesten har hatt sin første samling. Mentorprogrammet skal gi nyansatte en god start slik at de fortsetter i jobben.

Få hjelp til å utvikle mentorprogram for nytilsatt helsepersonell

Kommuner i Nordland inviteres nå til å bli med i et utviklingsarbeid for å innføre et mentorprogram for nytilsatt helsepersonell. Mentorordningen har gitt svært gode resultater i andre kommuner.

Mentorprogram for nytilsatte

Når man er ny i jobben betyr oppfølging og støtte mye for at man skal lære, trives og bli en del av gjengen. Kan mentorprogram være en god ide for din kommune?

Læringsnettverk i mentorprogrammet for kommuner i Troms og Finnmark

Jobbvinner gjentar suksessen med læringsnettverk for kommuner som ønsker å utvikle og innføre mentorprogram for sine nytilsatte høyskoleutdannede helsepersonell. Nettverket er i gang i Troms og Finnmark.

Unik oppfølging av nytilsatte sykepleiere i Trondheim kommune

Mentoreringsprogrammet har blitt en stor suksess i Trondheim kommune. Ordningen med mentor for nytilsatte sykepleiere startet som en Jobbvinnerpilot. I disse dager innføres mentoreringsprogrammet på alle sykehjem, helsehus og hjemmetjenester i kommunen.

Nasjonalt læringsnettverk

Mange kommuner opplever det som utfordrende å rekruttere og beholde helsepersonell, spesielt sykepleiere. USHT Viken, Trondheim kommune og Jobbvinner har startet opp et læringsnettverk for utvikling og innføring av mentorprogram for alle landets kommuner.

Følg oss på Facebook

SISTE OM JOBBVINNER

Les flere artikler

KONTAKT