Til hovedinnhold

Fiks digiorden

Fiks Digiorden er et styringsverktøy som hjelper kommunen å drive god informasjonsforvaltning. Styringsverktøyet kan brukes til å sikre et strategisk eierskap til kommunens informasjonsforvaltning og investeringer på digitaliseringsområdet.

Artikler

SISTE OM DIGITALE FELLESLØSNINGER

Foto: Mostphotos

Ber kommuner sørge for beskyttelse mot skadelig innhold

Regjeringen og KS anbefaler at skoleeiere legger til Kripos’ liste over nettsider som bør blokkeres i sine tekniske sperrer for grunnskolen. Hensikten er å forhindre kontakt mellom barn og potensielle overgripere.

Foto: Shutterstock

Webinarrekke om digitalisering

KS inviterer til faste webinarer om digitaliseringsarbeidet. Tema vil være relevante for ansatte i kommuner og fylkeskommuner, men også andre aktører. Neste webinar kommer 5. september - om KI i kommunal sektor.

Foto: Sopra Steria

KS-podkast: KS Digitale Fellestjenester

Denne ukas podkast handler om KS Digitale Fellestjenester, datterselskapet som ble etablert i fjor.

Foto: Kristin Tveitnes

Samarbeid om å lage nettkurs

KS inviterer til nytt samarbeidsnettverk i perioden august ’24 til mars ’25. Det blir en veksling mellom flere digitale og tre fysiske nettverkssamlinger for å understøtte kommunenes arbeid med de nettkursene de vil lage.

Foto: Mostphotos

Anbefalte tiltak i forbindelse med Datatilsynets tilsyn mot norske kommuner

Datatilsynet satte i 2023 i gang et større tilsynsarbeid mot nærmere hundre norske kommuner og fylkeskommuner som gjelder ivaretakelse av personopplysningssikkerheten. Funnene fra tilsynene er publisert i en rapport fra Datatilsynet.

Foto: Mostphotos

Ny prismodell for Fiks-tjenestene

Styret i KS Digitale fellestjenester har vedtatt ny prismodell for Fiks-tjenestene. Den nye prismodellen skal sikre bærekraftig tjenesteutvikling og rettferdig fordeling av kostnadene.

Les flere artikler

KONTAKT