Les mer
-
Gode helsetjenester med færre ressurser – hva slags helse- og omsorgsløsninger trengs?
I årene fremover må vi greie oss med færre helseansatte per pasient. Det betyr at vi ikke kan levere kommunale tjenester på samme måte som i dag. Hvilke veivalg og endringer må til, og hva slags helse- og omsorgstjeneste er det realistisk å innfri?
-
Hva slags boligløsninger trengs?
Flere vil bo hjemme lengre, men hva slags boligløsninger krever det – og hvem tar ansvar for å utvikle dem? Se debatten i opptak her.
-
Frokostmøte – trenger vi en tillitsreform?
KS diskuterer i hvilken grad retningslinjer og veiledere bidrar til bedre helse- og omsorgstjenester, se opptak av frokostmøtet her.
-
– Riktige prioriteringer i kompetansepolitikken
– Det er positivt at regjeringen i sin melding om kompetansebehovet framover prioriterer kompetanse som er nødvendig for å ha gode velferdstjenester i hele landet og for å gjennomføre det grønne skiftet, sier direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø.
-
Rapport: Kostnader til ressurskrevende tjenester
En arbeidsgruppe som består av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Finansdepartementet og KS har sett på mulige hindringer i regelverket for at kommunene kan redusere kostnadene til ressurskrevende tjenester.
-
Slik foregår workshopene i Vertskap-programmet
Programmet Vertskap er satt i gang på to sykehjem i Trondheim kommune. Her kan du lese om hvordan workshopene er blitt gjennomført.
-
Vertskap
Vertskap er Jobbvinners nye pilotprosjekt i Trøndelag. Programmet er for ansatte i helse- og omsorgssektoren. Målet er bedre arbeidshverdag og bedre tjenester.
-
Kommunenettverk for velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging
Kommuner som skal innføre velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging, kan få støtte av et nyetablert kommunenettverk. Alle landets regioner har egen koordinator i nettverket.
-
Høringssvar om endringer i den sentrale helseforvaltningen
KS støtter at det gjøres en gjennomgang av den sentrale helseforvaltningen og peker i sitt innspill på endringer som de mener er viktig for å understøtte en fremtidsrettet helsesektor.
-
Høringssvar: Oppfølging av forslagene fra Tvangslovutvalget
KS har avgitt høringssvar om tvangsbegrensningsloven og NOU 2019:14. KS støtter målet om å redusere unødig bruk av tvang. Definisjonen av tvang er vesentlig for hvilke konsekvenser lovforslaget vil gi, og for hvordan målet om reduksjon kan oppnås.
-
KS-podkast om Nyby - plattformen for oppgavedeling
Veksten i offentlige inntekter vil avta, mens behovet for offentlige velferdstjenester vil øke kraftig. Dette vet vi, men gjør vi noe med det?
-
Verktøy for planlegging av sykehjem og omsorgsplasser
Dimensjoneringsverktøyet skal bidra til å gi bedre innsikt i kommunens antatte fremtidige behov innen pleie- og omsorgstjenester.
-
BPA-ordningen - suksess eller katastrofe
Betydelig vekst i antall timer, men ikke i antall brukere, er en av hovedkonklusjonene i en ny rapport om ordningen.
-
Kommunene trenger et kompetanseløft
15. mars inviterte KS til debatt om samhandling mellom helseforetak og kommuner. KS-leder Bjørn Arild Gram pekte på behovet for mer forskning og innovasjon og et kompetanseløft i kommunehelsetjenesten.
-
Plan uten virkemidler
Regjeringens «Nasjonal Handlingsplan for kliniske studier» er ambisiøs, men mangler virkemidlene for å nå målet om mer forskning med, for og i kommunene, skriver direktør for helse- og velferd i KS, Åse Snåre.
-
Bra at Stortinget stanser psykiatri-nedbygging
Et flertall på Stortinget krever at nedbyggingen av døgnplasser i psykiatrien må stanse. – Det er veldig gode nyheter. Dette har vi bedt om i lang tid, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram.
-
Høringssvar om godkjenningsmodell for fritt brukervalg
KS er opptatt av å gi kommunene handlingsrom til selv å avgjøre hvordan de kommunale helse- og omsorgstjenestene skal utføres, enten gjennom egenregi, gjennom bruk av private eller ideelle aktører, gjennom interkommunalt samarbeid eller en kombinasjon.
-
Kommunene trenger fortsatt fleksibilitet
Ved et stort smitteutbrudd kan ikke kommunene opprettholde alle tilbud i kommunen og samtidig øke test- og smittesporingskapasitet. Dette ber kommunene regjeringen om forståelse for.
-
FNs internasjonale dag for mennesker med funksjonsnedsettelser 2020
Universell utforming – viktig for noen – bra for alle. Hvert år markeres FNs internasjonale dag for personer med funksjonsnedsettelse. Et utvalg av KS´ filmer om universell utforming kan du se her.
-
Mindre penger gir dårligere tilbud
Regjeringen kutter i tilskudd til omsorgstjenester på en side og mener «det ikke går utover tjenestene» på den andre. Når kommunene får mindre å rutte med, rammer det tilbudet til innbyggerne, skriver Bjørn Arild Gram, styreleder i KS.