Nettressurser til veiledningen

SISTE OM DIGIHJELPEN

Med litt hjelp kan flere delta

Ca. 14 prosent av den norske befolkningen over 16 år er ikke-digitale. Det er 600 000 mennesker. Alle Norges elementære tjenester – både private og offentlige – er digitale. Hvis du ikke har digital kompetanse, blir du stående utenfor.

Fortsetter samarbeid om digital inkludering

Fortsetter samarbeid om digital inkludering

De fleste nordmenn er ivrige brukere av ny teknologi og har god digital kompetanse , men mange personer er ikke-digitale. KS og staten har samarbeidet med regjeringen om Digihjelpen siden 2017. Nå er samarbeidet forlenget med fire nye år.

Overstrømmende glede og mestring

Birger Brynildsen har hjulpet folk med data i 15 år. Behovet for opplæring er enormt. Da Birger tilbød en-til-en-undervisning, ble ventelistene raskt uhåndterlige. Og truet med å gjøre ham utbrent. Nå har Birger funnet en ny løsning.

Tidstyven i livets siste år

Skjoldvor Wiseth har en hemmelighet hun ikke deler med noen. En time i uken får hun digital veiledning i Tjøme kommune. Hvis flere får vite om tilbudet, blir det mindre tid på henne. Derfor holder hun munn.

Alt er nytt

Alganesh Emah er nettopp blitt norsk statsborger. Veien fra Eritrea til Oslo har ikke vært enkel. Mange førstegenerasjonsinnvandrere møter ikke bare et nytt samfunn og et nytt språk – de møter også digitale tjenester for første gang.

Les flere artikler

KONTAKT