Til hovedinnhold

Nettressurser til veiledningen

Artikler

SISTE OM DIGIHJELPEN

Foto: Thomas Winje Øijord

Dobbel effekt i bydelen

Bydel Alna i Oslo kombinerer to tiltak som treffer utenforstående i samfunnet: Inn i jobb og Digihjelpen. Unge voksne, som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet, har fått jobb som bydelsverter.

Foto: Austevoll kommune

Seniorsurf – Austevoll bibliotek i samarbeid med frivillige

Ut mot havgapet i Nordsjøen, sør for Øygarden og Bergen ligger øykommunen Austevoll. Hver mandag klokken ett samles opptil 15 eldre i kommunen på biblioteket for å få hjelp til den digitale hverdagen, gjennom veiledningstilbudet Seniorsurf.

Foto: Mostphotos

KRONIKKER

Fra digitalt utenfor til innenfor

Omtrent 14 prosent av den norske befolkningen over 16 år har liten eller ingen digital kompetanse. Samtidig fortsetter digitaliseringen av Norge. Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, sier at Norge ikke kan leve med et digitalt klasseskille.

Med litt hjelp kan flere delta

Ca. 14 prosent av den norske befolkningen over 16 år har lav eller ingen digital kompetanse. Det er 600 000 mennesker. Hvis du ikke har digital kompetanse, blir du stående utenfor.

Foto: Epalo

Fortsetter samarbeid om digital inkludering

De fleste nordmenn er ivrige brukere av ny teknologi og har god digital kompetanse , men mange personer er ikke-digitale. KS og staten har samarbeidet med regjeringen om Digihjelpen siden 2017. Nå er samarbeidet forlenget med fire nye år.

Overstrømmende glede og mestring

Birger Brynildsen har hjulpet folk med data i 15 år. Behovet for opplæring er enormt. Da Birger tilbød en-til-en-undervisning, ble ventelistene raskt uhåndterlige. Og truet med å gjøre ham utbrent. Nå har Birger funnet en ny løsning.

Les flere artikler

KONTAKT