Til hovedinnhold

Skatteinntekter

Her finner du en løpende oversikt over kommuner og fylkeskommuners skatteinntekter.

Artikler

Alle skattetall

Foto: Shutterstock

Norsk økonomi 2023-25

Arbeidsledigheten stiger, men er ved årsskiftet 23/24 fortsatt lav. Svak kroner bidrar til at inflasjonen har holdt seg høy og til at renta er økt mye. Kollaps i boligbygging og svak konsumutvikling gir fortsatt svak produksjonsutvikling i 2024.

Foto: Mostphotos

Kommunenes skatteinntekter – hva består de av?

I denne artikkelen gi vi en oversikt over hvordan kommunenes skatteinntekter er sammensatt av ulike kategorier skatt.

Foto: Shutterstock

Skatteinntekter i april 2024

Skatteinngangen i kommunesektoren samlet er hittil i år 76 mrd. kroner. Dette utgjør en økning på 1,5 mrd. kroner eller 2 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Foto: Mostphotos

Skatteinntekter mars 2024

Akkumulert skatteinngang per utgangen av mars var 73,9 mill. kroner for kommunesektoren. Dette er 1,5 mrd. høyere enn samme periode i fjor. For kommunene er økningen hittil i år på 2,3 prosent, mens fylkeskommunenes skatteinngang er 0,7 prosent høyere.

Foto: Shutterstock

Skatteinntekter i februar 2024

Skatteinngangen hittil i år for kommunesektoren var 32,2 mrd. kroner. Dette er 0,6 mrd. høyere enn tilsvarende periode i fjor. For kommunene er økningen hittil i år på 2,1 prosent, mens fylkeskommunenes skatteinngang var 1,5 prosent høyere.

Foto: Shutterstock

Skatteinntekter i januar 2024

Skatteinngangen for kommunesektoren var 30,8 mrd. kroner i januar 2024. Dette er 0,7 mrd. høyere enn i januar 2023. For kommunene var økningen på 2,5 prosent, mens fylkeskommunenes skatteinngang var 1,9 prosent høyere enn i samme måned i fjor.

Les flere artikler

Skatteinntekter

KONTAKT