Til hovedinnhold

Digital inkludering

14 prosent av den norske befolkningen over 16 år har ingen eller lave digitale ferdigheter. Det er 600 000 mennesker. Samtidig digitaliseres Norge. Hvis du ikke har digital kompetanse, blir du stående utenfor. Derfor må vi jobbe for digital inkludering.

Artikler

Med litt hjelp kan flere delta

Ca. 14 prosent av den norske befolkningen over 16 år har lav eller ingen digital kompetanse. Det er 600 000 mennesker. Hvis du ikke har digital kompetanse, blir du stående utenfor.

Alt er nytt

Alganesh Emah er nettopp blitt norsk statsborger. Veien fra Eritrea til Oslo har ikke vært enkel. Mange førstegenerasjonsinnvandrere møter ikke bare et nytt samfunn og et nytt språk – de møter også digitale tjenester for første gang.

Tidstyven i livets siste år

Skjoldvor Wiseth har en hemmelighet hun ikke deler med noen. En time i uken får hun digital veiledning i Tjøme kommune. Hvis flere får vite om tilbudet, blir det mindre tid på henne. Derfor holder hun munn.

Overstrømmende glede og mestring

Birger Brynildsen har hjulpet folk med data i 15 år. Behovet for opplæring er enormt. Da Birger tilbød en-til-en-undervisning, ble ventelistene raskt uhåndterlige. Og truet med å gjøre ham utbrent. Nå har Birger funnet en ny løsning.

Foto: Shutterstock

KS-podkast om digitalt utenforskap

Digitaliseringen skjer raskt og stadig raskere på nesten alle områder. Det betyr enklere tjenester – for dem som kan benytte dem. For dem som ikke klarer å henge med, kan det bety høyere terskler og vanskeligere tilgang til viktige tjenester.

DigihjelpenFoto: Feber Design

Digihjelpen

Denne netthåndboken er ment som hjelp til kommuner som ønsker å utvikle eller videreutvikle veiledningstilbud i grunnleggende digital kompetanse for sine innbyggere. Her finner du tips og råd for etablering og utvikling av et kommunalt veiledningstilbud.

KONTAKT