eKommune er den viktigste møteplassen for alle som er opptatte av digitalisering, omstilling og innovasjon i kommunesektoren. 

I år arrangeres konferansen 19.–21. april på hotellet The HUB i Oslo sentrum. 

Kunnskapsminister Tonje Brenna og styreleder i KS Gunn Marit Helgesen deltar på konferansen den 20. april. Regjeringen og KS lanserer en ny felles strategi for digital kompetanse og infrastruktur i barnehager og skoler på eKommune.

Programleder for eKommune 2023 er Håkon Haugsbø.

Lenkeblokk Icon Programmet på eKommune 2023 finner du her

Som alltid vil det være plenumssesjoner, parallellsesjoner med dypdykk, gode pauser og mange muligheter til å mingle og utveksle og lytte til erfaringer med likesinnede.

I år møter du blant andre: 

  • Tonje Brenna, Kunnskapsminister (Ap)
  • Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS
  • Lena Lindgren - kommentator i Morgenbladet og forfatter, og vinner av Brageprisen for beste sakprosabok i 2021; Ekko-et essay om algoritmer og begjær
  • Gunn Karin Gjul - statssekretær med ansvar for digitalisering og elektronisk kommunikasjon i Kommunal- og distriktsdepartementet
  • Kristin Weidemann Wieland - områdedirektør for forskning, innovasjon og digitalisering i KS
  • Tine Sundtoft - har jobbet med regional utvikling på Agder i over 30 år, som politiker, regiondirektør NHO og som fylkeskommunedirektør
  • Thomas Rysgaard Christiansen - dansk teknologileder og digitaliseringsekspert
  • Eskil Grendahl Sivertsen - spesialrådgiver ved Forsvarets Forskningsinstitutt og er tilknyttet C-SPI-prosjektet

Eksempler og aktuelle innledere

Tillit til det demokratiske samfunnet er en forutsetning for å lykkes med digitalisering, og for at innbyggerne skal kunne nyttiggjøre seg tjenester og være aktive deltakere i lokalsamfunnet. Både nasjonalt og internasjonalt opplever vi at data kommer på avveie, og at sikkerheten og personvernet er utsatt. Teknologien gir samtidig mulighet for raskere, mer effektive tjenester og for demokratisk deltakelse for innbyggerne.

På konferansen får vi se eksempler fra kommunal hverdag og høre aktuelle innledere belyse temaer fra ulike synsvinkler. 

Når ut til mange

- Med denne konferansen ønsker vi å nå ut til både fag- og digitaliseringsansvarlige på alle nivå, men spesielt viktig er representanter fra kommuneledelsen. Dette er kanskje viktigere enn noen gang før, fordi utfordringene sektoren står overfor og vår evne til å ta i bruk digitalisering er helt nødvendig for å lykkes, sier Marie Elise Axelsen, avdelingsdirektør for kvalitetsutvikling i KS.