Oversikten viser også status for utvikling av nye API-er for kommunal sektor, og på hvilken måte kommuner henter ut skatte- og inntektsopplysningene som deles digitalt over API.

Se oversikten her (last ned Excel-ark)
(Sist oppdatert 13.05.2024)

Om du for eksempel tilhører et av de regionale digitaliseringsnettverk (nettside), kan du finne ut av hvilke kommuner i ditt nettverk har inngått avtale med Skatteetaten og påkoblet hvilket API. Obs: det er ikke alle kommuner som deltar i et regionalt digitaliseringsnettverk, men man får en oversikt over hvilket digitaliseringsnettverk en kommune hører til.

Ser du i denne oversikten at kommunen din har signert en tilslutningserklæring (Word) med Skatteetaten, er det ikke behov for å inngå noe ny avtale med Skatteetaten. Dersom kommunen har signert tilslutningserklæringen, og ønsker å få tilgang til et nytt API hos Skatteetaten, trenger kommunen bare å sende en påkoblingsforespørsel (Word) for den aktuelle API-et. Dette gjelder uavhengig hvilken påkoblingsmåte kommunen velger. Dette kan sendes til fiks@ks.no.

Ønsker kommunen å få tilgang til API-ene gjennom Fiks-plattformen, må det i tillegg signeres egen avtale med KS Fiks om dette. Les på nettsiden: https://ksdif.no/

Er det feil eller mangler i oversikten? Send henvendelse til fiks@ks.no.