For deg som har barn i grunnopplæring.

I denne videleksjonen vil du få innblikk i sentrale begreper og formuleringer som brukes i personvern og informasjonssikehetsarbeid.

 • Introduksjon til videoleksjonene

  Denne videoen gir en introduksjon til videoleksjonene. Her ser vi også på hvordan videoleksjonene henger sammen, og gir noen tips og råd til hva du bør gjøre etter at du har sett selve videoene. Start gjerne med å se denne videoen først.

   

 • Sentrale begreper

  Personvernforordningen bruker en del begreper som er viktig å kjenne til. Disse begrepene brukes også i videoleksjonene, så det kan være lurt å se over denne leksjonen før du ser de andre.

   

 • Behandlingsprotokoll

  Alle skoler må oversikt over alle sine behandlinger, og den oversikten finner vi i behandlingsprotokollen. I denne videoleksjonen gjennomgår hva en protokoll må inneholde, og hva den bør inneholde.

   

  Oppgaver

  Sjekk om alle behandlingene som gjennomføres på skolen er oppført i behandlingsprotokoll. Dersom ikke skolen har en egen protokoll, så kan skolens behandlinger være oppført i kommunens samlede protokoll.

  Treningsportalen

  Lenkeblokk Icon Behandling
 • Risikovurdering av personopplysningssikkerheten

  Risikovurderinger er svært viktig å gjennomføre, og en av de meste effektive måtene å demonstrere at behandlingsansvarlig har kontroll på personopplysningssikkerheten. Skoler må også gjennomføre risikovurderinger av sine systemer. I videoleksjonen ser vi på hvordan risikovurderinger kan gjennomføres.

  Vi gjør oppmerksom på at sannsynlighet og konsekvens har feil plassering i risikomatrisen. Eksemplet i videoleksjonen tar utgangspunkt i at sannsynlighet vises vannrett og konsekvens loddrett.