Hvordan kommer vi i gang?

Lenkeblokk Icon Les mer om hvordan dere kommer i gang med MinSide.

På MinSide kan innbyggerne blant annet lese digital post til og fra kommunen, se eiendomsinformasjon, byggesaker og gå videre til en rekke nasjonale tjenester fra for eksempel Skatteetaten, NAV og Husbanken. MinSide er under stadig utvikling, og målet er at alle offentlige tjenester som er relevante for innbyggeren, skal finnes her.

MinSide-tjenesten er personlig

MinSide er en tjeneste til innbyggerne, og er ikke kommunens egen side som kan markeres med kommunenavn. Innbyggeren får tilgang til relevant informasjon fra alle kommunene hun har et forhold til. For eksempel vil Kari Olsen finne informasjon fra både Nittedal kommune, Vågå kommune og Tromsø kommune dersom hun bor i den første kommunen og har eiendommer i de to andre.

Tips til sammenslåingskommuner!

Et smart grep for kommuner som skal slå seg sammen fra nyttår 2020, er å opprette MinSide i begge eller alle kommunene på forhånd. Da vil nemlig innbygger ha tilgang til gammel post fra de gamle kommunene, også etter de har blitt en helt ny kommune i 2020.

Teknisk informasjon

Minside er en webapplikasjon som finnes på https://minside.kommune.no. Siden inneholder grensesnitt mot de innbyggerrettede tjenestene på Fiks-plattformen. Teknisk informasjon om MinSide finner du på https://ks-no.github.io/fiks-platform/tjenester/minside/.

Les mer om ulike tjenester kommunen kan aktivere:

 

Lenkeblokk Icon Les om hva Lillesand kommune sier om MinSide