Stor interesse blant ungdommen

Valg av fremtidig yrke er et stort og viktig valg i livet. Da er det viktig å vite om mulighetene som finnes. Mange kommuner engasjerer rekrutteringspatruljer som forteller om utdanning innen helse og de gode jobbmulighetene innen kommunen.

Hva er en rekrutteringspatrulje?

Det er en patrulje som reiser rundt til skoler og informerer om og rekrutterer til helsefag. Patruljen består av engasjerte fagfolk som er stolte av yrket sitt! De deler egne yrkeserfaringer og de gode og magiske historiene.

Hvorfor er rekrutteringspatruljen viktig?

Den er viktig fordi den informerer om alle de varierte arbeidsoppgavene innen helse, her kan man jobbe med mennesker fra null til hundre år. Ungdommene må få vite om mulighetene innen et fantastisk og meningsfylt yrke, slik at de kan utdanne seg til motiverte og dyktige fagfolk.

Er det interesse for helsefag hos ungdommene?

Noen er skeptiske, men mange er veldig interesserte. Det viktigste for rekrutteringspatruljen er å skape interesse rundt helsefag og de opplever at mange som var skeptiske i utgangspunktet endrer mening.

Hvorfor bli helsefagarbeider og sykepleier?

Det er et stort behov for fagfolk og dermed veldig mange jobbmuligheter. Når man velger en jobb innen helse får man ta del i andre menneskers liv og utgjøre en viktig forskjell. I tillegg legger rekrutteringspatruljen vekt på et fantastisk arbeidsmiljø, med mye godt humør og positive opplevelser.