26. og 27. oktober arrangerte Jobbvinner, i samarbeid med Trondheim kommune, kurs i historiefortelling for sykepleiere og vernepleiere i Trøndelag. Kursholder var Else Barratt-Due. Hun er instruktør, dramaturg og produsent i Radioteateret, NRK. 19 deltakere fra Trondheim og Ørland kommune deltok på kurset, som fant sted på Ladesletta helse- og velferdssenter i Trondheim.

Deltakerne tok utgangspunkt i egen-opplevde historier fra arbeidet som sykepleier eller vernepleier. Det var alt fra dramatiske og akutte situasjoner i hjemmetjenesten til mindre historier som omhandlet nærhet og varme.  Deltakerne lærte hvordan historiene kan bygges opp og formidles på en god måte. Anslag, bruk av detaljer, følelsesmessige aspekter og gode avslutninger er viktige komponenter. Videre fikk vi trening i å bruke stemmen, pusteteknikker og kroppsholdninger.

Det var mye praktisk trening og alle fikk fortelle sin historie til de andre på kurset. Ved å både gi og få tilbakemeldinger fikk vi korrigert egen fortelling underveis.

Else Barratt-Due er en fantastisk kursholder! Hun ser den enkelte, er engasjert og inspirerer oss alle ved å gi masse av seg selv!