Til hovedinnhold

Erfaringer og gode historier

Her er det samlet erfaringer og gode historier.

Artikler

Foto: Camilla Graff

- Et godt arbeidsmiljø for ansatte er et godt miljø for barna

Hvordan liker du å bli møtt når du ringer og sier at du er syk? I Asker kommune har Landøyasonens barnehager styrket samarbeidslinjen. De har tatt tak i utfordringene med arbeidsmiljøet, krevende arbeidsdager og et høyt sykefravær.

Foto: Halogen/KS

Konferanser 2023

Regionale erfaringskonferanser i fem byer våren 2023. Se presentasjoner.

Foto: Canva

Ledelse for nærvær i Steinkjer kommune

I 2021 og 2022 tok de kommunale barnehagene i Steinkjer kommune et viktig steg mot å forbedre arbeidsmiljøet blant sine ansatte gjennom "Ledelse for Nærvær".

Foto: IA-bransjeprogram barnehage

Ny og bedre stemning i barnehage etter kurs i rolleforståelse

Norlandia Ulven har vært med på rolleforståelseskurset som IA-bransjeprogram barnehage og sykehjem arrangerer. De har også deltatt på regionale erfaringskonferanser, og startet nylig med verktøyet Tidlig inn. Resultatet er et mye bedre arbeidsmiljø.

Foto: Anne-Lill Pedersen

Alta drar nytte av rolleforståelseskurs i IA-bransjeprogram barnehage

Saga og Oterfaret barnehage har deltatt i rolleforståelseskurset som ble avsluttet 1. juni 2023. Begge er kommunale barnehager som holder til i Alta kommune.

Foto: KS

Laget rundt laget samlet til årets erfaringskonferanser

IA-bransjeprogram barnehage har arrangert regionale erfaringskonferanser i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Kristiansand denne våren. Nå blir det en ekstrasjanse 14. juni på Gardermoen.

Foto: Halogen

Digital læringssti – et regionalt samarbeid om arbeidsmiljøet

I Trøndelag har de laget en digital læringssti for arbeidsmiljøutvikling i barnehagene. Dette er et regionalt samarbeid mellom Arbeidslivssentret, Arbeidstilsynet, Fagforbundet og Utdanningsforbundet.

Foto: Lisbeth Olsrød

Jobber for et bedre arbeidsmiljø med verktøy fra bransjeprogrammet

Salbutangen barnehage ble med i IA bransjeprogram barnehage for to år siden. Nå deler daglig leder Lisbeth Olsrød hva de sitter igjen med av gevinster.

KONTAKT