Delta flere sammen

Dette kurset passer best for deg som har kjennskap både til forvaltningsrett og kommunal sektor samt ønsker å utvikle dette. Vi anbefaler at flere fra samme kommune deltar for økt læringsutbytte.

Mer informasjon og påmelding

Lenkeblokk Icon Her kan du melde deg på.

Juridisk kompetanse er en uunnværlig ressurs i kommunal forvaltning. Den sikrer at beslutninger tas på et solid juridisk grunnlag, at ressursene brukes effektivt, og at kommunen unngår unødvendige konflikter.

Forvaltningsretten, som er en sentral del av dette juridiske landskapet, gir ikke bare regler, men også muligheter for å handle innenfor lovens rammer på en måte som fremmer kommunens og innbyggernes interesser. Det gjelder for alle sektorer i kommuner og fylkeskommuner. Gjennom å styrke denne kompetansen hos ansatte, enten de er ledere, saksbehandlere eller jurister, kan bedre møte dagens utfordringer.

KS Advokatene og KS Agenda inviterer igjen til sitt årlige kurs i forvaltningsrett, med fokus på å styrke kompetansen til ledere, jurister og erfarne saksbehandlere i kommunal sektor. Kurset, som strekker seg over to dager, er skreddersydd for å møte behovene til både jurister og ikke-jurister som daglig forholder seg til komplekse lovverk.

Ekspertise fra KS Advokatene

KS Advokatene, som står bak kursinnholdet, bringer med seg en imponerende bredde av erfaring og ekspertise innenfor kommunal sektor. Deres innsikt i de juridiske utfordringene som norske kommuner står overfor, gjør kurset spesielt relevant og nyttig. Gjennom årene har de veiledet kommuner gjennom et bredt spekter av juridiske problemstillinger, noe som gjør dem til en verdifull ressurs for kursdeltakerne.

Praktisk og relevant kursinnhold

Kurset er utformet for å gi deltakerne en dypere forståelse av sentrale saksbehandlingsregler, som veiledningsplikten og utredningsplikten, samt for å gi innsikt i Offentleglova, personvernregler og kompetansegrunnlag i den nye kommuneloven. I tillegg vil deltakerne få oppdateringer på utviklingen i rettstilstanden, inkludert nye lover og rettspraksis som påvirker kommunal forvaltning.

En av kursets styrker er kombinasjonen av teori og praktisk læring. Deltakerne vil bli utfordret til å diskutere og løse realistiske saker og problemstillinger som de mottar i forkant av kurset. Dette gir dem muligheten til å forberede seg grundig og delta aktivt i caseløsninger som speiler reelle utfordringer i deres arbeidshverdag.

Målgruppen for kurset

Kurset er spesielt tilrettelagt for ledere og saksbehandlere som har en viss kjennskap til forvaltningsrett og den kommunale sektoren, og som ønsker å videreutvikle sin kompetanse på området.

Forbedret kompetanse i kommunal forvaltning

Dette kurset gir deltakerne en unik mulighet til å styrke sin kjennskap til lovanvendelse, øke sin bevissthet rundt juridiske utfordringer, og få en dypere forståelse av det kommunale handlingsrommet. Med KS Advokatene som kursledere, kan deltakerne forvente å dra nytte av den omfattende erfaringen som er opparbeidet gjennom mange års advokatbistand til kommuner og fylkeskommuner.

Meld deg på i dag for å sikre din plass på dette høyst relevante kurset, og ta et viktig skritt mot å forbedre ditt juridiske arbeid i kommunal sektor. Les mer HER.