Til hovedinnhold

PP-tjenesten og systemrettet arbeid

Hvordan legger kommuner og fylkeskommuner til rette for at PP-tjenesten kan hjelpe skoler og barnehager med systemrettet arbeid? Her har vi samlet kunnskap og erfaringer fra et prosjekt som involverte fire kommuner og en fylkeskommune.

Artikler

Les mer om grunnskole og SFO

Foto: Shutterstock

Hvem er lærerne uten lærerutdanning?

KS, regjeringen og lærerorganisasjonene samarbeider om å bidra til at fast ansatte lærere skal ha relevant lærerutdanning. De som ikke har det, kan ta videreutdanning. Derfor har KS fått undersøkt hvilken kompetanse disse lærerne har.

Foto: Mostphotos

Ber kommuner sørge for beskyttelse mot skadelig innhold

Regjeringen og KS anbefaler at skoleeiere legger til Kripos’ liste over nettsider som bør blokkeres i sine tekniske sperrer for grunnskolen. Hensikten er å forhindre kontakt mellom barn og potensielle overgripere.

Foto: Shutterstock, BalanceFormCreative

Individuell tilrettelegging av opplæringstilbud

KS har gjort en gjennomgang av kapittel 11 i den nye opplæringsloven som skal gjelde fra august 2024. Kapittel 11 i det nye lovverket regulerer rettigheter og plikter knyttet til tilpasset opplæring og individuell tilrettelegging.

Foto: Mostphotos

HØRING

Høringssvar om endringer i opplæringsloven

KS har avgitt høringssvar om forslaget til regulering av fysiske inngrep og avverging av skade i opplæringsloven. KS mener utfordringene med vold og trusler i skolen først og fremst må søkes løst ved å forsterke forebyggende tiltak.

Foto: Skjermbilde

KS-podkast: Kunstig intelligens i skolen

Påskeepisoden av «Der livet leves» tilbyr et dypdykk i temaet kunstig intelligens i skolen – live fra et seminar KS arrangerte sammen med Oslo kommune nylig.

Foto: Mostphotos

KRONIKKER

Hvordan åpner vi døra til den digitale verden for elevene?

Vi bør verken sparke opp eller smelle igjen døra til den digitale verden. Vi må åpne den sakte, men sikkert, slik at elevene kan gå trygt ut.

Les flere artikler

KURS OG KONFERANSER

KONTAKT