Til hovedinnhold

Eldreomsorg

Helse og omsorg

Kommunale helsetjenester

Legetjenester

Regional organisering

Samhandlingsressurs i Møre og Romsdal

Prosjektet har kartlagt behovet for en kommunal samhandlingsressurs i Møre og Romsdal.​ Hovedfunnet er at ressursmangel og mangel på samkjøring preger kommunenes mulighet til å sette dagsordren om hva som er viktig for dem i samhandlingen med helseforetaket. 
Foto: Mostphotos

Prosjektnummer:204034

Utførende miljø: Møreforskning Molde A/S

Ferdigstilt: 2020

Det største mulighetsrommet for bedre samhandling, økt involvering og medbestemmelse for kommunene ligger i aktiv deltakelse i sekretariat i hele samarbeidsstrukturen.

Anbefalingen er at regionrådene går inn som kommunale representanter i samarbeidssekretariat med helseforetaket, og slik kommer inn i den overordnede samarbeidsstrukturen. Videre anbefales det at en av representantene påtar seg et utvidet ansvar som regional samhandlingskoordinator frikjøpt i 50 % stilling. Den regionale samhandlingskoordinatoren påtar seg et utvidet ansvar for oppfølging av prosesser og utøvende arbeidsoppgaver i sekretariatet. Kommunene bør gå sammen å søke tilskuddsmidler fra Helsedirektoratet for etablering av felles sekretariat for å dekke deler av kostnadene til denne stillingsandelen.

KONTAKT