Her kan du se prisutdelingen:

- Årets vinner har gjennom mange år levert prosjekter med løsninger i det teknologiske tetsjiktet og stor praktisk bruksverdi. Nå toppes dette med årets klare vinnerprosjekt, der det lages et helt lokalt energisystem, sa styrelederen i KS (kommunesektorens organisasjon), Bjørn Arild Gram, da prisen ble overlevert digitalt under Zerokonferansen 10. november.

Bergen kommune/Bergen havn sikret annenplassen med prosjektet «Europas største landstrømanlegg for skip».
- Her har vi et fremragende eksempel til etterfølgelse. Anlegget har allerede fått stor effekt langt utenfor landets grenser, fastslo jurymedlem Jannicke Trumpy Granquist, administrerende direktør i KBN Kommunalbanken.

Viken fylkeskommune/Klima Østfold tok tredjeplassen med et bredt anlagt, flerårig program for utslippskutt i landbruket, «Klimasmart landbruk Østfold»
- Så vellykket er dette samarbeidet at det nå danner mønster for et tilsvarende nasjonalt program, poengterte KS-leder Bjørn Arild Gram.

I alt var det fem nominerte til årets pris. I tillegg til prisvinnerne, sto Halden kommune og Vestland fylkeskommune på denne listen. Halden ble trukket fram for et prosjekt hvor kommunens elbiler og elsykler benyttes i en delingsordning, slik at innbyggere og tilreisende kan gjøre bruk av disse utenom arbeidstid. Vestland ble nominert for krav om utslippsfrie drosjer og tilrettelegging for dette. Samlet var det 12 søkere til årets pris.

Prisen for «Årets lokale klimatiltak» ble i år utdelt for tiende gang. Konkurransen arrangeres av KS, miljøstiftelsen Zero og KBN for å få fram gode eksempler på klimatiltak i kommunesektoren og inspirere til videre innsats.

Foruten Bjørn Arild Gram og Jannicke Trumpy Granquist består juryen av Kristin Halvorsen, direktør for Cicero, tidligere statsråd Odd Einar Dørum og ZEROs daglige leder Marius Holm.

Mer informasjon om prisen og tidligere vinnere: www.zero.no/kommune

Kontakt:

- Jenny Skagestad, rådgiver lokale klimatiltak i ZERO: jenny.skagestad@zero.no / 92610995
- Espen Eik, pressekontakt i ZERO: espen.eik@zero.no / 97752217

 

Foto: Drammen kommune

Drammen kommune

Med et svært innovativt prosjekt for lagring av solenergi til vinterbruk er Drammen kommune vinneren av «Årets lokale klimatiltak 2020». Foto: Drammen kommune.

Foto: Bergen havn

Bergen kommune/Bergen havn

Bergen kommune/Bergen havn sikret annenplassen med prosjektet «Europas største landstrømanlegg for skip». Foto: Bergen havn.

Foto: Klima Østfold

Viken fylkeskommune/Klima Østfold

Viken fylkeskommune/Klima Østfold tok tredjeplassen med et bredt anlagt, flerårig program for utslippskutt i landbruket, «Klimasmart landbruk Østfold». Foto: Klima Østfold.