Lokalpolitikere har ulike roller. Det er viktig å se hvilke muligheter disse gir til å sette mobbing på dagsorden. Det kan dreie som om alt fra å få det inn i kommunens planer til hvordan man i kommunestyre og fylkesting behandler den årlige rapporten om tilstanden i skolene.

Den viktigste rollen er kanskje å være innovativ og visjonær i arbeidet for gode barnehage- og skolemiljøer og fronte kommunens arbeidet på dette området i ulike sammenhenger.

KS er partner i Partnerskap Mot Mobbing. I partnersammenheng er KS opptatt av å understreke kommunesektorens ansvar. Dette gjelder både formelt, men også folkevalgtes og ansattes mulighet til å være gode rollemodeller.

I forbindelse med valgkampen i 2019 underskrev alle ordførerne Valgløftet 2019.

Lenkeblokk Icon Valgløftet 2019

I tilknytning til Arendalsuka og med tanke på valgkampen oppfordret Partnerskap Mot Mobbing lokalpolitikere til å forbygge mobbing i egen kommune. Det er en god sammenheng mellom Valgløftet 2019 og Partnerskap Mot Mobbings oppfordring til lokalpolitikere om å være rollemodeller i det politiske arbeid. Dette gjelder ikke bare i valgkampen, men gjennom hele valgperioden.

Nedenfor finner du 10 gode råd til hvordan du som lokalpolitiker kan forebygge mobbing i egen kommune.