Notis

Kaster mindre søppel

I løpet av fem år har bodøværingenes husholdningssøppel gått ned med 21,5 prosent. - Oppsiktsvekkende, sier forsker Bjarne Lindeløv. I forbindelse med et forskningsprosjekt for mer energieffektive byer, har han kartlagt avfallsmengden i Bodø.

Notis

Nye tall om frivillighet

38 prosent har utført gratisarbeid for organisasjoner de siste 12 månedene. Det melder SSB.

Notis

Tilbyr gratis norskkurs

Buskerud innvandrerråd tilbyr 100-timers gratiskurs i norsk for innvandrere. Tilbudet er tydeligvis populært, for innvandrerrådet ble nedringt av innvandrere som ville bli flinkere i norsk, og kurset ble raskt fullt.

Notis

Vil satse på barn og unges psykiske helse

Oppdal kommune har blitt tildelt 200.000 kroner fra fylkeskommunen for å styrke arbeidet med psykisk helse til barn og unge i kommunen. I Oppdal kommer de til å starte arbeidet med en stor idédugnad, der alle innbyggere inviteres til å være med.

Fakta om Kommunespeilet

 

Velkommen til Kommunespeilet på nett!

Her får du de varme og viktige historiene fra Kommune-Norge som skal inspirere og synliggjøre mangfoldet og de gode eksemplene i kommunene. 

Målet er å bygge kunnskap om Kommune-Norge, vise hvilke tjenester kommunen leverer og hva det betyr for lokalsamfunnet og innbyggerne.

Kommunespeilet - et magasin fra KS - har vært en suksess siden det ble lansert vinteren 2014. Magasinet har blitt distribuert som bilag til Kommunal Rapport, nå tar vi ett skritt videre og lanserer Kommunespeilet digitalt.