Notis

199 kommuner mister innbyggere

Folkeveksten var på bare 37.302 personer i Norge i fjor, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det er en endring på 0,7 prosent. Vi må tilbake til 2005 for å finne en lavere prosentvis vekst i befolkningen, skriver Kommunal Rapport.

Notis

Ny oppskrift på enkle buss- og banebytter

Alle store og små byer har ett eller flere steder der folk kan skifte transportmiddel. Nå har Jernbanedirektoratet, Vegvesenet og KS kommet med en ny veileder med eksempler på effektive knutepunkt og smart samarbeid.

Notis

Rektor snapper med elevene

Rektoren ved Re videregående skole i Vestfold oppdaterer elevene på Snapchat. Også foreldre og tidligere elever ved skolen følger med. Hun sender ut beskjeder til elevene via Snapchat og flere hundre elever følger rektor Cecilie Langklep Bjørnøy.

Notis

Høyland ungdomsskole tildelt Benjaminprisen

Høyland ungdomsskole i Sandnes ble nylig tildelt Benjaminprisen 2017 for langsiktig og systematisk arbeid mot rasisme og diskriminering. Skolens rektor mener at prisen motiverer skolen, byen og samfunnet til å arbeide for å bli et godt sted å være.

Fakta om Kommunespeilet

 

Velkommen til Kommunespeilet!

Her får du de varme og viktige historiene fra Kommune-Norge som skal inspirere og synliggjøre mangfoldet og de gode eksemplene i kommunene. 

Målet er å bygge kunnskap om Kommune-Norge, vise hvilke tjenester kommunen leverer og hva det betyr for lokalsamfunnet og innbyggerne.

Kommunespeilet - et magasin fra KS - har vært en suksess siden det ble lansert vinteren 2014. Magasinet ble tidligere distribuert som bilag til Kommunal Rapport, nå har vi tatt ett skritt videre og publiserer kun Kommunespeilet på nett.