Notis

Varm mat på Vega

De 140 elevene i den lille kystkommunen Vega på Helgelandskysten er trolig de eneste i landet som spiser varm skolelunsj hver dag. Unn Karin Olsen i Stiftelsen Skolematens Venner sier at varme måltid øker trivsel, inkludering og reduserer mobbing.

Notis

Hytte-Norge er flerkulturelt

Selv om langt de fleste hytter eies av nordmenn er Hytte-Norge flerkulturelt. 34.504 personer med bakgrunn fra 167 land har eierskap i nesten 42.000 norske hytter, melder SSB. Svensker topper og dansker topper hyttestatistikken.

Notis

Frivillighet på børs

Drammen kommune har arrangert frivilligbørs. Konseptet så dagens lys i Nederland, og Bærum var først ut til å arrangere dette her til lands. Foreninger og næringsliv mingler og blir enige om å inngå en byttehandel. Så ringes det i børsklokka.

Notis

100.000 i ny kommune

Rundt 100.000 nordmenn våknet 1. januar 2018 opp i en ny kommune. Norge har fra nyttår 422 kommuner og 18 fylkeskommuner, henholdsvis fire og én færre enn i fjor, skriver Kommunal Rapport.

Fakta om Kommunespeilet

 

Velkommen til Kommunespeilet på nett!

Her får du de varme og viktige historiene fra Kommune-Norge som skal inspirere og synliggjøre mangfoldet og de gode eksemplene i kommunene. 

Målet er å bygge kunnskap om Kommune-Norge, vise hvilke tjenester kommunen leverer og hva det betyr for lokalsamfunnet og innbyggerne.

Kommunespeilet - et magasin fra KS - har vært en suksess siden det ble lansert vinteren 2014. Magasinet har blitt distribuert som bilag til Kommunal Rapport, nå tar vi ett skritt videre og lanserer Kommunespeilet digitalt.