Teknologien kan gi personer med utviklingshemming mer selvstendighet

«Det er bedre når iPaden sier hva jeg skal gjøre, enn at personalet maser på meg», sier Ivar (25). I et helt nytt regionalt prosjekt har vi brukt velferdsteknologi for å gi brukerne økt selvstendighet og frihet.

Jeg kan!

«Jeg kan! Innovasjon i livslange tjenester» har følgende mål og visjon: «å videreutvikle livslange tjenester for utviklingshemmede i et samspill mellom implementering av velferdsteknologi og tjenesteinnovasjon som fremmer økt selvhjulpenhet, selvstendighet, mestring og medvirkning, hvor ønsket resultat er trygghet, sikkerhet og mindre tvang» I 2015 ble følgeforskningsprosjektet som denne rapporten er en del av, igangsatt. I alt ni forskere fra seks miljø medvirker. Ålesund kommune er prosjekteier. Prosjektet er finansiert med støtte fra Regionalt forskningsfond og med egeninnsats fra medvirkende instanser. Forskningen søker å gi svar på i hvilken grad målene og visjonene i hovedprosjektet «Jeg kan!» innfris.

Lenkeblokk Icon Første gevinstrealiseringsrapport med anbefalinger Nasjonalt velferdsteknologiprogram Lenkeblokk Icon Andre gevinstrealiseringsrapport med anbefalinger Nasjonalt velferdsteknologiprogram Lenkeblokk Icon Pensjonistforbundets opplæringshefte Lenkeblokk Icon Velferdsteknologi, Øvre Eiker Lenkeblokk Icon Gevinstplan for digitalt tilsyn hos hjemmeboende i Kristiansand kommune 2019 Lenkeblokk Icon Utredning responstjenester Follo (Sluttrapport) Lenkeblokk Icon Eksempel på gevinstkartlegging med bruk av verktøyet "Veikart for tjenesteinnovasjon"