Meld deg på her


På Toppmøte barn og unge vil de møte 120 ungdomsdelegater fra hele landet til dialog om barn og unges medvirkning i lokalsamfunnsutviklingen.

Det er en demokratisk utfordring at de som skal leve med konsekvensene av dagens vedtak ikke er med når vedtakene fattes, uttalte administrerende direktør Lasse Hansen i forbindelse med Toppmøte barn og unge 2020.

KS ønsker derfor gjennom Toppmøte barn og unge (ToppBU) å bidra til at barn og unge får reell medvirkning i politiske veivalg og utviklingsprosesser, både i KS og i kommuner og fylkeskommuner. I første del av ToppBU vil det være fokus på barn og unges medvirkning i lokalsamfunnsutviklingen. Det blir innledninger og dialoger mellom ungdomsdelegatene og lokale beslutningstakere rundt bordene om hva som skal til for å sikre reell medvirkning for barn og unge. Denne delen avsluttes med lunsj.

Etter lunsj skal ungdomsdelegatene utarbeide sine budskap og innspill til «Kommunesektorens politiske prioriteringer 2024-27». Deres innspill vil bli oversendt KS landsting som skal vedta dette dokumentet 14. februar. Representanter fra ungdomsdelegatene vil også være på scenen med ungdommens budskap på Kommunalpolitisk toppmøte den 13. februar.

Ungdom medvirker til utviklingen av programmet

Siden tidlig i høst har en ungdomsarbeidsgruppe bestående av 11 representanter fra fylkesungdomsrådene i alle fylker arbeidet med innhold og program for ToppBU. De møtes jevnlig for å utvikle arrangementet og bidrar aktivt til at programmet treffer målgruppene og hensikten på en god måte. I tillegg tar disse ungdommene også et vesentlig ansvar for forberedelser blant ungdom i alle fylker, og de gir i løpet av november sine første innspill til KS fylkesmøter over hele landet.

Delfinansiert av ERASMUS+ ungdom

Toppmøte barn og unge 2024 har fått tildelt betydelige midler fra EU gjennom ERASMUS+ ungdom. Dette bidrar til å finansiere medvirkningsprosessen fram til ToppBU og deltakelsen for ungdomsdelegatene på ToppBU.