Seks stipender er delt ut, hvert på 25.000 kroner. Under markeringen 9. mai presenterte noen av studentene sine oppgaver, og som vanlig var det stor spennvidde i tema.

Felles for dem alle er at de er svært relevante for kommunesektoren. For eksempel blir både ROBEK, barnevernsansattes psykiske helse og innovative anskaffelser tematisert og undersøkt.

Disse fikk masterstipend

Følgende oppgaver ble presentert 9. mai:

  • Ann Kristin Dypaune ved Nord Universitet: Hvordan kan samarbeid mellom tannhelsetjenesten og pleie- og omsorgstjenesten bidra til å fremme oral helse hos brukere av hjemmetjenesten? 
  • Eirun Nyberget og Tenia Sivalingam ved NTNU: Miljøkrav i innovative anskaffelser og deres påvirkning på leverandørers forretningsmodeller - En empirisk studie av den norske ferge- og hurtigbåtsektoren. 
  • Lena Firsova ved OsloMET: Hva kjennetegnet ROBEK-kommunene før de ble oppført på svartelista? 

Tre av studentene var dessverre forhindret fra å delta på markeringen. Dette var

  • Marius Njerve Olsen ved Universitetet i Agder: Effekten av nettverkssamarbeid: Hvordan påvirker organisering av nettverk deres effektivitet? 
  • Hanna Meyer Thuestad ved NMBU: Rom for de unge. Biblioteket og dets rolle som offentlig rom. 
  • Kathrine Søreide ved OsloMet: På hvilken måte opplever ansatte med lang erfaring i kommunal barneverntjeneste at jobben påvirker deres psykiske helse, og hvordan håndterer de stress og arbeidets emosjonelle belastninger for å ivareta egen psykiske helse og bli i jobben?

Neste frist for å søke om stipend er 15. september

Husk at vi deler ut stipender to ganger i året. Neste frist for å søke er 15. september. Les mer om hvordan du søker om masterstipend her!