Denne ukens episode av KS-podden «Der livet leves» handler om utfordringene for en bærekraftig velferd. For første gang er KS-podden live. Opptaket er gjort på strategikonferansen i KS Vestfold og Telemark 27. februar.

Hør podkast-episoden her

Hva kan gjøres?

Fire ordførere er gjester i ukas episode av KS-podden "Der livet leves". Gry Fuglestveit (Ap), Notodden, Elin Weggesrud (Ap), Holmestrand, Tor Peder Lohne (Sp), Drangedal og Erik Bringedal (H), Larvik diskuterer hvordan vi kan sikre bærekraftige velferdstjenester. Hva gjøres i kommunene i dag, store som små, for å sikre gode, fremtidige tjenester?

Ordførerne er innom flere temaer, ikke minst økonomi, som alle mener vil bli en stor utfordring framover.
- Stadig flere tjenester blir rettighetsfestet. Det gir kommunene lite spillerom, mener Holmestrand-ordfører Elin Weggesrud.

- Men hvordan prioritere når rammene blir trangere? undrer debattleder Kjell Erik Saure.

Ikke enkelt, innrømmer alle. For en ting er sikkert - eldreomsorg kommer til å kreve store ressurser framover og må prioriteres i alle kommuner.

- Vi må nok bruke mindre på det som vi kan kalle i randsonen for velferdsoppgavene, mener Larvik-ordfører Erik Bringedal.

Heltidskultur, rekruttering og innovasjon er andre temaer som drøftes i podkasten.

Det skjer i kommunen

Siden høsten 2019 har KS laget ukentlige podkaster.
- I vrimmelen av podkaster er vi ganske alene om å ha utgangspunkt i det som skjer i – og med – kommuner og fylker. Det er jo litt rart, for som kjent skjer det aller meste i folks liv nettopp der, sier Kjell Erik Saure, ansvarlig for KS’ podkast.

- KS-podden tar opp aktuelle temaer slik som barnehage, skoler, veier, boliger og arbeidsplasser, bompenger, kollektivtrafikk, bærekraft – og ikke minst demokrati og medbestemmelse.  Med andre ord en podkast for alle dem som er spesielt interessert i livet, sier han.
Dette er første gang KS-podden har vært produsert live.

Lenkeblokk Icon KS-podden "Der livet leves"