Vinterens første strategikonferanse ble mandag arrangert av KS Innlandet. Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, understreket i sitt innlegg at dette er en viktig møteplass for å forankre politisk viktige saker for KS.

- Strategikonferansene er en viktig arena for alle oss som er her. Vi er sterkest når vi snakker med en tydelig felles stemme og kommuniserer det samme budskapet, sa Helgesen.

Hver høst sendes det årlige debatthefte «KS spør» ut til alle kommuner og fylkeskommuner som grunnlag for diskusjoner og forberedelse til strategikonferansen. I heftet for 2020 ønsker KS tilbakemelding på disse spørsmålene:

  • Hvordan kan vi sikre bærekraftige kommunale helse- og omsorgstjenester av god kvalitet i en tid der det økonomiske handlingsrommet heller blir mindre enn større?
  • Hvordan skal vi sørge for at kommuner og fylkeskommuner blir og forblir attraktive arbeidsgivere for kompetente medarbeidere?
  • Hvilken innretning bør hovedtariffoppgjøret ha for å stimulere til dette.

Les mer om heftet for 2020 her.

Bærekraftige velferdstjenester

Et av temaene på vinterens strategikonferanser er hvordan vi kan sikre bærekraftige kommunale helse- og omsorgstjenester. Her vil det være behov for et vidt spekter av virkemidler. Det vil for eksempel handle om velferdsteknologi, men også å jobbe på nye måter og å legge til rette for å utnytte de ressursene som ligger i lokalsamfunnet.

Her er oversikten over strategikonferansene i 2020 (se lenke på det enkelte fylket)

FYLKE 

NÅR 

HVOR 

Viken 

5.-6.3. 

Thon Hotel Lillestrøm 

Innlandet 

13.1. 

Scandic Hotel Hamar 

Vestfold og Telemark 

27.-28.2. 

Quality Hotel Tønsberg 

Agder 

5.-6.2. 

Thon Hotel Arendal 

Rogaland 

27.-28.1. 

Clarion Hotel Air, Sola 

Vestland

29.-30.1. 

Sogndal 

Møre og Romsdal 

3.-4.3. 

Scandic Alexandra, Molde 

Trøndelag 

9.-10.3. 

Scandic Hotel Hell, Stjørdal - «Arena Trøndelag»-konferansen 

Nordland 

18.-19.2. 

Thon Hotel Nordlys, Bodø  

Troms og Finnmark 

28.-30.1. 

Alta