Etter en forsiktig start med tre månedlige episoder på våren i fjor, har KS-podden «Der livet leves» publisert en ny episode hver eneste uke fra tidlig i september i fjor til sommerferien i år. Erfaringene og tilbakemeldingene har vært så gode at programleder Kjell Erik Saure ser fram til sesong nummer to med optimisme og i en smule prestasjonsangst.

- Responsen har overrasket både oss som lager podkasten og mange andre. De 40 episodene vi har laget har hatt mer enn 260.000 nedlastinger, i gjennomsnitt har mellom 6000 og 7000 personer lastet ned hver eneste episode. Når vi har nådd ut til så mange med et absolutt minimum av både markedsføring og ressurser, forteller det først og fremst at det er et stor potensial både for flere lyttere og for en enda bedre podkast. Et mer inspirerende utgangspunkt for en ny sesong kan vi vel knapt få, sier han.

Ny publiseringsdag

Denne sesongen vil nye episoder bli publisert hver mandag morgen, i stedet for fredag som har vært publiseringsdag til nå. Kjell Erik Saure håper det skal bli en god og inspirerende start på uka for enda flere.

Han frykter ikke å gå tom for tema for podkasten, og understreker at navnet på podkasten, «Der livet leves», på ingen måte er tilfeldig valgt:  

- Det er jo et fantastisk fortrinn for oss at vår podkast kan handle om mer eller mindre alt som angår folk i Norge, med et mulig unntak for det amerikanske presidentvalget. Det er til gjengjeld godt dekket andre steder. Derimot foregår fantastisk mye spennende rundt i norske kommuner og fylkeskommuner – og i KS – som langt færre rapporterer om, og som fortjener å bli bedre kjent. Her håper jeg at podkasten kan bidra, og vi setter stor pris på hvert eneste tips og hver eneste idé.

Foran tariffoppgjøret

Den første episoden handler om hovedtariffoppgjøret, der forhandlingene åpner torsdag 3. september. Samme tema har vært gjenstand for en podkastepisode en gang tidligere også, minner Kjell Erik om:

- 21. februar publiserte vi en episode som het «Foran tariffoppgjøret». Lite skjønte vi, og enda mindre visste vi, om hva de nærmeste uker og måneder ville bringe. Nå vet vi i alle fall betydelig mer, blant annet vet vi at vi står foran et helt annet tariffoppgjør enn det vi trodde vi sto foran i februar, sier han.

Høsten første episode publiseres mandag 31. august, du finner den her på ks.no, samt på de plattformer der du pleier å finne podkaster.

 

Tips og idéer kan du sende til derlivetleves@ks.no

Lenkeblokk Icon Se oversikt over alle episoder av KS-podden "Der livet leves"