Etter en forsiktig oppstart med månedlige podkaster før sommeren, utvides nå tilbudet kraftig: Hver eneste fredag publiseres en ny episode av KS-podden Der livet leves. Første episode kommer fredag 6. september, bare tre dager før årets kommune- og fylkestingsvalg.

Og nettopp valget er naturligvis tema for høstens første episode, forteller Kjell Erik Saure, fagsjef i kommunikasjonsavdelingen i KS og programleder for KS-podden:

- Vi skal snakke om hvilke saker som vinner valg, forholdet mellom stortingsvalg og lokalvalg, valgdeltakelse, lokalpolitikernes handlingsrom, eller makt, om du vil, og veldig mye annet som handler om lokalvalg og lokaldemokrati.

Det er mange grunner til at KS-podden nå utvider fra månedlige til ukentlige utgivelser, forteller han:

- Vårens tre episoder var først og fremst tenkt som en prøvetid. Vi ønsket å teste formatet, og vi ønsket tilbakemeldinger fra lytterne. Det har vi fått, vi har fått mange gode og konstruktive tilbakemeldinger fra lyttere som ønsker mer, og i vrimmelen av podkaster er vi ganske alene om å ha utgangspunkt i det som skjer i – og med – kommuner og fylker. Det er jo litt rart, for som kjent skjer det aller meste i folks liv nettopp der. Med ukentlige publikasjoner kan vi være mer aktuelle og vi kan utvide temavalgene. Vi håper i det hele tatt vi kan være mer til stede, både rent konkret i kommuner og regioner, men også i lytternes bevissthet, sier Kjell Erik Saure.

KS-podden – Der livet leves – finnes på de aller fleste plattformer der du vanligvis finner podkaster.  Skulle du lure på hvordan du gjør det, kan du sikkert få hjelp av en som er yngre.

Abonner på podkasten her:

Klikk på linken til din podkastspiller. Hvis du bruker en annen app kan du søke etter "Der livet leves" i denne eller bruke RSS-linken.