Utenfor-regnskapet

Utenfor-regnskapet er et verktøy for å vise hvor mye samfunnet potensielt kan spare på å forebygge fremfor å reparere, og på å investere i mennesker fremfor å se dem som en utgiftspost. Hvorfor har vi laget Utenfor-regnskapet? Vi vet at det lønner seg å forebygge. Og å investere i mennesker. Men ofte er forebyggende tiltak taperen i budsjettkamper. Derfor har vi laget Utenfor-regnskapet, som tallfester hvor mye vi potensielt kan spare på å forebygge fremfor å reparere.

Ingen vet hva fremtiden bringer, heter det. Men egentlig vet vi en god del om akkurat det. Vi vet faktisk så mye at det er mulig å sette tall på hva det koster samfunnet å la være å gjøre noe med det vi vet. Det har KS nå gjort i samarbeid med konsulentselskapet Rambøll og kommunene Gausdal, Asker og Søndre Land, samt Telemark fylkeskommune. 

Podkasten fra KS kan du høre her:


Med oss i studio for å diskutere verdien, nytten og bruken - og ikke minst hvem som skal betale for å hindre utenforskap, har vi statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet Guro Angell Gimse (H), stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland (Ap), rådmann i Søndre Land, Arne Skogsbakken og seniorrådgiver i KS, Une Tangen.

Vi har også vært i Bamble i Telemark for å snakke med Andreas Lie-Hagen, Sølvi Løvstad (NAV) og Marit Røsche (Grep Grenland).

Programleder for KS-podden om Utenfor-regnskapet er som vanlig fagsjef i KS, Kjell Erik Saure. 

Lytt til oss fra fredag 7. juni!

Her kan du lese alt om Utenfor-regnskapet: 

Lenkeblokk Icon Lansering av Utenfor-regnskapet? Lenkeblokk Icon Les alt om Utenfor-regnskapet her: