Når KS for aller første gang arrangerer Europapolitisk dag, vil vi selvsagt markere det
Kjell Erik Saure, fagsjef i Kommunikasjonsavdelingen

Mandag 30. august er det sesongåpning for KS-podden Der livet leves. Senere i uka, torsdag 2. september, arrangerer KS for aller første gang Europapolitisk dag.

KS’ første nestleder Gunn Marit Helgesen har vært medlem og leder av den norske delegasjonen til Europarådets Kommunalkongress siden 2012. I to perioder, til sammen fire år, har hun vært president i Regionkammeret, som er den delen av Kongressen som samler folkevalgte på regionalt nivå.

Frode M. Lindtvedt er direktør for avdelingen som nå heter Lokaldemokrati, europapolitikk og internasjonale forhold.  

Programleder for KS-podden Der livet leves, Kjell Erik Saure, fagsjef i Kommunikasjonsavdelingen, sier at åpningstemaet nærmest ga seg selv.

- Når KS for aller første gang arrangerer Europapolitisk dag, vil vi selvsagt markere det. Jeg antar det er mange med meg som lurer på hvordan en organisasjon for norske kommuner og fylkeskommuner jobber med europapolitikk, og det er ganske sikkert noen som spør seg hvorfor også. Jeg håper lytterne skal få svar på mye av det de lurer på – forhåpentlig på en del de ikke visste at de lurte på også – i denne episoden, sier han.

KS-podden Der livet leves har hittil kommet med 82 episoder siden starten i 2019. Nye episoder publiseres hver mandag morgen, men akkurat den siste litt senere på dagen enn vanlig. Til gjengjeld er den blodfersk og publiseres omtrent i det øyeblikk den er innspilt.


I neste ukes episode er det igjen mer hjemlige forhold det skal handle om, forteller Kjell Erik Saure:
-  6. september er siste mandagen før selve valgdagen, og da er det selvsagt stortingsvalget som gjelder. Da får vi besøk av VGs kommentator Tone Sofie Aglen og Kommunal Rapports nyhetsredaktør Agnar Kaarbø.   

Program og påmeldingsskjema for Europapolitisk dag