Kommunalpolitisk Toppmøte 2022 kl. 09.00 - 12.00

Programleder: Håkon Haugsbø

 Kl

Program

 09.00

Åpning av Kommunalpolitisk Toppmøte 2022

Den neste styrkeprøven

 09.05

Tillitsreform - hva nå?

Programleder Håkon Haugsbø setter seg på toget og reiser på besøk til Rælingen og Skien hvor du og han møter politikere, administrative ledere, ansatte og innbyggere som reflekterer rundt en tillitsreform i offentlig sektor.

På stasjonen The Hub i Oslo står statsrådene Bjørn Arild Gram, Ingvild Kjerkol og Tonje Brenna samt lokalpolitiker Terje Søviknes klare til en samtale om den kommende tillitsreformen.

09.45

Pause

 09.50

Flere eldre enn barn – hva så?

Så går reisen vestover. Her møter Håkon ordføreren i Sunnfjord kommune. Hun inviterer ham rundt i kommunen, og de besøker både barnehager, skoler og eldresenter. De snakker om det store omstillingsbehovet som følge av flere eldre enn barn.


Tilbake på stasjonen The Hub i Oslo venter både unge og eldre og samtalen fortsetter mellom:

Jan Davidsen - leder av Pensjonistforbundet
Helena Lund Blostrupsen - nestleder i Elevorganisasjonen
Trude Andresen - kommunedirektør i Øvre Eiker
Gunn Marit Helgesen - styreleder i KS

 10.30

Pause

 10.40

Den neste styrkeprøven: 2030 kommer snart

På The Hub i Oslo har Håkon invitert statsminister Jonas Gahr Støre, tidligere statsminister Erna Solberg og partileder Audun Lysbakken til en samtale om de store utfordringene vi står overfor. Klimakrisen, koronapandemien som ingen ende tar, utfordringen med at vi blir flere eldre, økonomi med mer, krever at vi finner løsninger sammen.

11.20

Årets vertskapskommuner for næringslivet

Prisen deles ut av styreleder i KS Gunn Marit Helgesen og Anniken Hauglie,  viseadministrerende direktør i NHO

 11.25

Grønnere kommunesektor og grønnere næringsliv

Håkon setter seg på toget nordover. På veien mot Bodø får han og du se eksempler på ny industrireisning og andre initiativ som kommunesektoren er med på. På kaia i Bodø møter han ordføreren i Vestvågøy som gir oss et innblikk i «De grønne øyene». På tur sørover hopper han av i Moss og treffer på ordføreren som guider han igjennom det grønne arbeidet i kommunen.

Tilbake i Oslo møter han næringsminister Jan Christian Vestre og stortingsrepresentant Nikolai Astrup som snakker om hvordan kommunal sektor i samspill med næringslivet har en avgjørende rolle i utviklingen og omstillingen til et bærekraftig samfunn.

 12.00

Avslutning Kommunalpolitisk Toppmøte 2022