Før gjestene inntok middagen, ønsket kommunesektorens representanter å overrekke «Valgløftet 2019». Det var styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, ordfører i Oslo, Marianne Borgen, ordfører i Røros kommune, Hans Vintervold, og Jenny Følling, hovedstyremedlem i KS og fylkesordfører i Sogn og Fjordane, som overrakte valgløftet til stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

- Vi i KS er fryktelig stolte av at vi står bak dette løftet sammen med alle kommunale ledere i hele landet. Vi har vært bekymret for både valgdeltakelsen og tonen i debattene. Det er et dårlig tegn i tiden at nær halvparten av våre lokalpolitikere har blitt utsatt for hatefulle ytringer eller konkrete trusler.
Et første skritt er at vi som er politikere må være gode rollemodeller når vi deltar i diskusjoner og debatter, både privat og offentlig. På den måten kan vi sette en standard for hva som er akseptabel oppførsel, sa styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, ved overrekkelsen.

Det er nærmest blitt en tradisjon at Oslo kommune inviterer på middag i rådhuset etter Kommunalpolitisk toppmøte.

– Det setter vi stor pris på. Å ha festmiddagen her betyr at vi kan fortsette den litt mer uformelle delen av arbeidet med både å bevare og styrke lokaldemokratiet, sa Helgesen.

- Takk til KS som ønsker å legge festmiddagen etter Kommunalpolitisk toppmøtet her i Oslo rådhus, hele landets flotte storstue, sa ordfører Marianne Borgen i sin velkomsttale til de nærmere 400 gjestene.

Helseminister Bent Høie talte til gjestene på vegne av regjeringen. Isak Hungnes sto for det kulturelle innslaget og Hans Olav Lahlum dro igjennom den 100-årige stemmerettshistorien.

Det ble servert grønn asparges med hollandaise og rogn til forrett, kyllingbryst fra Holte gård til hovedrett og sjokolademousse til dessert.

Ordfører i Stange kommune, Nils Røhne, holdt kveldens «Takk for maten»-tale.

Lenkeblokk Icon Se bilder fra festmiddagen i Rådhuset her